27 Temmuz 2023, Perşembe - 10:09

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Yılın Basın Fotoğrafları Ödülleri sahiplerini buluyor

Tarih: 21 Mayıs 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 123

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği tarafından toplam sekiz kategoride düzenlenen Yılın Basın Fotoğrafları yarışmasının ödül töreni 25 Mayıs Çarşamba günü yapılacak.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) tarafından bu yıl 31’ncisi düzenlenen “Yılın Basın Fotoğrafları” yarışmasının ödülleri 25 Mayıs Çarşamba günü sahiplerini bulacak. Geçtiğimiz yılın en iyi basın fotoğraflarının ödüllendirileceği tören Sheraton Ankara Otel’de saat 19.00’da başlayacak.

“Aylan Bebek” iki dalda ödül aldı

Fotoğraf: Nilüfer Demir

Fotoğraf: Nilüfer Demir

Doğan Haber Ajansından Nilüfer Demir tarafından çekilen ve Suriyeli mülteci sorununun dünyaya duyurulmasında önemli bir rol oynayan “Aylan Bebek” fotoğrafı, “Yılın Haber Fotoğrafı” ve “Yılın Basın Fotoğrafı” ödüllerine layık görüldü.

Türkiye’de basın fotoğrafçılığı alanındaki tek ödüllü yarışma olan Yılın Basın Fotoğrafları yarışmasında ikinciliği, Ankara’da Tren Garı önündeki patlamadan sonra çektiği fotoğrafla Reuters’den Tümay Berkin elde etti.

Bir şehit cenazesi töreninde çektiği fotoğraf ile Anadolu Ajansı’ndan Kerem Kocalar ise üçüncülüğe layık görüldü. Yılın haber fotoğrafı mansiyon ödülüne de Yunanistan’a geçmeye çalışan mültecilerin yakalanma anını fotoğraflayan EPA Foto Muhabiri Tolga Bozoğlu seçildi.

Yılın fotoğraflarına “mülteci” damgası

Basın ve haber kategorilerinin yanı sıra Günlük Hayat ve Porte fotoğrafı dallarında da Suriyeli mültecilerin görüntüleri önemli bir yer tuttu. Derneğin kurucu başkanı Rafet Hüner adına verilen özel ödülün sahibi İhlas Haber Ajansı’ndan Eren Bozkurt oldu. Musul yakınlarında Kızılay’ın yardım konvoyuna yapılan saldırı sonucu hayatını kaybeden Kızılay kameramanı Mustafa Pekcan anısına verilen özel ödülü ve TFMD özel ödülünü ise Anadolu Ajansı’ndan İsa Terli almaya hak kazandı.

Sonuçları Mart ayında açıklanan yarışmada, Spor Toto Yılın Spor Fotoğrafı ödülüne Yeni Yüzyıl gazetesinden Eser Erenler layık görüldü. Portre Fotoğrafı dalında birincilik ise Suriye’deki savaşta ailesini kaybeden çocuğu anlatan karesiyle Anadolu Ajansı’ndan Özge Elif Kızıl’a gitti.

Çevre ve Doğa Fotoğrafı dalında Anadolu Ajansı’ndan Özkan Bilgin, Yılın Siyaset Fotoğrafı dalında Doğan Haber Ajansı’ndan Uğur Can, Türkiye Güzellikleri dalında Milliyet Gazetesinden Ozan Güzelce, Yılın Günlük Hayat Fotoğrafı dalında serbest foto muhabiri Yağız Karahan ve Yılın Foto Röportajı dalında ise AFP’den Bülent Kılıç alanlarındaki birincilik ödüllerinin sahibi olacak.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/11535
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Yılın Basın Fotoğrafları Ödülleri sahiplerini buluyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat