17 Temmuz 2023, Pazartesi - 17:57

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

ZİÇEV’li öğrencilerden “Doğu Ekspresi Fotoğraf Sergisi”

Tarih: 02 Aralık 2014

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 202

Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) bünyesinde faaliyet gösteren Zihin Ergo Sum Fotoğraf Atölyesi, bugün Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde (AÜHF) fotoğraf sergisi açılışı yaptı.

Fotoğraf: Cansu Kıraç

Fotoğraf: Cansu Kıraç

Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) bünyesinde faaliyet gösteren ve özel eğitim gereksinimleri olan bireylere gönüllü fotoğraf eğitimi vermek üzere amatör fotoğrafçıların görev aldığı Zihin Ergo Sum Fotoğraf Atölyesi, bugün Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde (AÜHF) fotoğraf sergisi açılışı yaptı. Birçok sergi açan, söyleşi, gösteri ve etkinliklere katılan Zihin Ergo Sum Fotoğraf Atölyesi öğrencileri, gönüllü eğitmenleri ile çektikleri fotoğrafları, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Turuncu Koridor’da sergiledi. ZİÇEV’li öğrencilerin çektikleri fotoğraflardan oluşan sergi, iki gün boyunca gezilebilecek.

AÜHF öğrencilerinin kurduğu Taşın Altındaki Eller Öğrenci Topluluğu desteği ile gerçekleşen sergide, atölye öğrencileri, çektikleri fotoğrafları sergilemenin mutluluğunu yaşadı. ZİÇEV öğrencileri, serginin sonunda dileklerinin yazılı olduğu balonları Hukuk Fakültesi bahçesinde gökyüzüne saldı.

ZİÇEV öğrencileri Reklam Atölyesi’nde

Zihin Ergo Sum Fotoğraf Atölyesi öğrencileri, serginin ardından Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin (İLEF) öğrenci atölyelerinden Reklam Atölyesi’ne misafir oldu. Ellerinden fotoğraf makinelerini düşürmeyen öğrenciler, atölyedeki İLEF’lilerle fotoğrafçılık üzerine konuştu ve sürdürdükleri çalışmaları paylaştı.

Fotoğraf: Cansu Kıraç

Fotoğraf: Cansu Kıraç

Taşın Altındaki Eller Öğrenci Topluluğu: “Bir defa da başkası için”

Taşın Altındaki Eller Öğrenci Topluluğu, “Bir defa da başkası için” sloganıyla 2012 yılında AÜHF’de kuruldu. Topluluk, her Cuma günü ZİÇEV öğrencilerini ziyaret ediyor, onlarla etkinlikler yürütüyor. Birçok sosyal sorumluluk projesi hayata geçiren toplulukta şimdiye dek 200 gönüllü görev aldı.

ZİÇEV nedir?

Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı’nın temel hedefi, Türkiye’de zihinsel yetersiz çocukların yeterli eğitim, rehabilitasyon ve bakım şartlarına kavuşabilmeleri için gerekli olanak ve ortamları yaratmak, meslek kazanmalarına yardımcı olmak, uzun vadede bu şartların kalıcılığını güvence altına almak ve kimsesiz zihinsel yetersizlere yaşamları boyu sahip çıkmaktır.

1982 yılından bu yana zihinsel yetersiz çocuklar ve ailelerinin yanında olan ZİÇEV, eşzamanlı olarak aile eğitim programları da sunuyor. Bu programların amacı eğitim süreci süren zihinsel yetersiz çocukların yaşayabileceği zorlukları minimuma indirmektir. Gönüllülük ve bağış esasına dayalı faaliyet yürüten ZİÇEV, 2010 yılından bu yana http://www.zicev.org.tr/bagislar sayfası ile internet üzerinden zihinsel yetersiz çocuklar için yardım toplamaya devam ediyor.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/4929
Yol: Ana sayfa » Yazılar » ZİÇEV’li öğrencilerden “Doğu Ekspresi Fotoğraf Sergisi”

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat