23 Temmuz 2023, Pazar - 07:19

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

38. Spor Oyunlarının şampiyonu İLEF

Tarih: 15 Haziran 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 113

Ankara Üniversitesi 38. Spor Oyunlarının şampiyonu İLEF oldu. Tüm branşlarda toplam 7 kupa ve 70 madalya alarak şampiyon olan İLEF, kupa ve madalyalarına bugünkü ödül töreniyle kavuşacak.

Onlarca etkinlikle 50. kuruluş yılını kutlayan Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF), Ankara Üniversitesi 38. Spor Oyunlarında da büyük bir başarı gösterdi, 7 kupa ve 70 madalya ile 24 fakülte arasında birinci oldu. Oyunlarda İLEF’i şampiyonluğa taşıyan öğrenciler, kupa ve madalyalarına bugün Ahmet Taner Kışlalı Sanatevinde kavuşacak.

Törende İLEF Dekanı Prof. Dr. Ruken Öztürk; spor oyunlarında İLEF’i temsil eden öğrencilere, İLEF Spor Topluluğu kurucularına, spor oyunlarında fotoğrafçı olarak görev alan öğrencilere ve GÖRÜNÜM muhabirlerine başarı ve çalışmaları için “başarı belgesi” verecek.

Şampiyonlukta en büyük pay İLEF Spor Topluluğunun

Fakülte tarihindeki ilk spor topluluğu grubunu kuran İLEF öğrencileri, 50. kuruluş yılını kutlayan İLEF’e kupa ve madalyalar getirmek için dönem başında kolları sıvadı. Yönetimini gönüllü öğrencilerin (Zafer Anşin, Ali Sevsel, Yaman Kargın, Lina Hourieh, Anıl Kuşçu ve Göksel Ersoy) kurduğu Spor Topluluğunun amacı, “İLEF’te spor ruhunun aşılanması” ve gelecek yıllar için bir temel atılmasıydı.

Spor Oyunlarında, İLEF‘in 50. yılı nedeniyle “50. yıla özel 50 madalya” hedefiyle yola çıkan topluluk üyeleri, kısa zamanda tüm branşlarda başarılı oldu, toplam 7 kupa ve 70 madalya kazandı.

İLEF, Spor Oyunlarına tüm branşlara katılan tek fakülte

Toplam 24 fakültenin / yüksekokulun katıldığı Ankara Üniversitesi 38. Spor Oyunlarında İLEF, spor oyunlarına tüm dallara katılan tek fakülte olma özelliğiyle de dikkat çekti. Atletizm, badminton, basketbol, futbol, güreş, hentbol, masa tenisi, tenis, voleybol ve yüzme kategorilerinde başarı gösteren İLEF sporcuları; atletizm, güreş ve badminton turnuvalarında takım bazında birinci oldu. İLEF, 20 fakültenin katıldığı futbol turnuvasında da yarı finale yükselerek turnuvayı dördüncü sırada tamamladı.

GÖRÜNÜM muhabirleri ve İLEF öğrencileri tarafından Spor Oyunları boyunca çekilen fotoğraflar da İLEF’in panolarını süsledi. Fakülte binasının girişindeki panoya asılan fotoğraflar; atletizmden yüzmeye, futboldan badmintona kadar birçok spor dalında öğrencilerin başarılarını gözler önüne seriyor.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/7157
Yol: Ana sayfa » Yazılar » 38. Spor Oyunlarının şampiyonu İLEF

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat