13 Ocak 2024, Cumartesi - 21:04

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Deprem Haberciliği Atölyeleri devam ediyor

Tarih: 06 Mayıs 2023

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 133

İLEF Gazetecilik Bölümünün düzenlediği atölyelerin ikincisi 9 Mayıs Salı günü ATK Sanatevi’nde yapılacak.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümü tarafından düzenlenen Deprem Haberciliği Atölyesi devam ediyor. “Haber, Söylem ve Etik” başlıklı ikinci atölyede iletişimciler, akademisyenler deprem gazeteciliğinde etik konuları tartışacak. Ahmet Taner Kışlalı (ATK) Sanatevi’nde düzenlenecek olan toplantı saat 14.00’de başlayacak. Atölyenin moderatörlüğünü Prof. Dr. Çiler Dursun yürütecek.

Depremlerin ardından kamuoyunda en çok tartışılan konuların başında olan gazetecilik, İLEF’teki atölyelerde üzerine konuşulup tartışılıyor. Gazetecilerin deneyimlerini aktarıp, tartıştığı ilk toplantının ardından deprem haberciliğindeki etik tartışmalar, haber değerleri, deprem terminolojisi gibi çeşitli konuları akademisyenler ele alacak.

Prof. Dr. Dursun’un moderatörlüğünü yapacağı atölyeye Prof. Dr. Ali Murat Vural, Prof. Dr. Süleyman İrvan, Prof. Dr. Onur Dursun, Prof. Dr. Ömer Özer, Prof. Dr. Ruhdan Uzun, Doç. Dr. Filiz Yıldız, Dr. Öğr. Üyesi Can Ertuna ve medya ombudsmanı Faruk Bildirici katılacak. İLEF’te araştırma görevlileri Arzu Bayar ve Halil Saç moderatör yardımcısı olarak katkı sunacak. Uzmanlar, deprem haberciliği üzerine tespitlerini, analizlerini dinleyicilerle paylaşacak.

“Deprem Haberciliği Sonuç Raporu” hazırlanacak

Deprem Haberciliği Atölyeleri, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü tarafından deprem sürecinde haberciliğin durumuna ilişkin tespit ve önerilerin yer alacağı bir kılavuz rapor oluşturması amacıyla yürütülüyor. Bu kapsamda düzenlenen atölyelerin ilki 14 Nisan’da yapılmış ve deprem bölgesinde habercilik yapan gazeteciler deneyimlerini ilk atölyede aktarmıştı. Deprem Haberciliği Atölyeleri çalışmaları kapsamında, ikinci atölyenin ardından 1 Haziran’da da kapanış paneli düzenlenecek. Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gamze Yücesan-Özdemir’in oturum başkanı olduğu panelde, atölyelerde yürütülen tartışmalardan hareketle oluşturulmuş rapor kamuoyuyla paylaşılacak.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/35434
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Deprem Haberciliği Atölyeleri devam ediyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İLEF Gazetecilik Bölümü kolokyumları sürüyor

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nün geçtiğimiz yıl başlattığı kolokyumlar devam ediyor. Kolokyumlar bu dönem deprem sürecine odaklandı.

Kapat