26 Temmuz 2023, Çarşamba - 08:04

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Evrim Alataş Ödülü Yıldırım Türker’e verildi

Tarih: 20 Ekim 2011

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 139

‘Ayrımcılığa Karşı İlef Evrim Alataş Ödülü’ bu yıl ilk kez, eleştirel kimliği ve ayrımcılığa karşı tavrıyla bilinen Radikal Gazetesi köşe yazarı Yıldırım Türker’e verildi.

‘Ayrımcılığa Karşı İlef Evrim Alataş Ödülü’ Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) tarafından bu yıl ilk kez, eleştirel kimliği ve ayrımcılığa karşı tavrıyla bilinen Radikal Gazetesi köşe yazarı Yıldırım Türker’e verildi. Kansere yenik düşerek 12 Nisan 2010 tarihinde vefat eden, Diyarbakır doğumlu gazeteci, yazar, eleştirmen ve insan hakları savunucusu olan Evrim Alataş’ın adı artık bu ödülle yaşatılıyor.

İLEF Mahmut Tali Öngören Sinema Salonu’nda düzenlenen ödül töreninin açılış konuşmasını Araştırma Görevlisi Bahar Şimşek yaptı. İLEF’in eleştirel kimliğinin yanında ayrımcılığa karşı olan tavrına vurgu yapan Şimşek, bu ödülle olaylara eleştirel yaklaşan insanlara, hakkını vermeyi amaçladıklarını söyledi.

Ödül töreninde, İLEF öğrencilerinin hazırladığı, Yıldırım Türker’in yazılarından oluşan VTR gösterildi. Törende İLEF Dekanı Prof. Dr. Eser Köker, “Elbette ayrımcılığa karşıyız, ama ayrımcılığa karşı olmak yetmiyor, ses vermek gerekiyor” dedi.

Ödül töreninde konuşma yapan İLEF öğrencilerinden Mehmet Yıldırım, insanların derilerinin rengine, etnik kimliklerine, cinsel yönelimlerine, dini inançlarına göre değil, karakterlerine göre değerlendirileceği bir dünya düzeni istediklerini söyledi.

Ödülü, Köker’in elinden alan Yıldırım Türker ise, ödülün öğrenciler tarafından verilmesinin ve Evrim Alataş’ın adını taşımasının kendisi için önemli olduğunu ifade etti. Sivil İtaatsizlik Haftası nedeniyle Cebeci Kampüsü’nde eylemlilik hâlinde bulunan öğrencileri andığı konuşmasında Türker, “Bu ödülü sivil itaatsizlik eylemi yapan arkadaşlarım adına alıyorum” dedi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/1901
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Evrim Alataş Ödülü Yıldırım Türker’e verildi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat