16 Temmuz 2023, Pazar - 14:15

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Hollandalı öğrencilerin, Görünüm ziyareti

Tarih: 27 Aralık 2011

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 137

Hollanda Dışişleri Bakanlığı tarafından maddi olarak desteklenen, Beyond (Y)our World adlı proje için Türkiye’ye gelen 10 Hollandalı öğrenci, Görünüm’e ziyaret gerçekleştirdi.

Hollanda Dışişleri Bakanlığı tarafından maddi olarak desteklenen, Beyond (Y)our World adlı proje için Türkiye’ye gelen 10 Hollandalı öğrenci, 8 Aralık 2011 tarihinde Görünüm Gazetesini yerinde görmek ve öğrencilerin nasıl çalışma yürüttüğünü öğrenmek için Görünüm’e ziyaret gerçekleştirdi. Görünüm editörlerinin tam kadro bulunduğu ziyareti, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) öğretim üyesi Prof. Dr. Mine Gencel Bek yönlendirdi. Görünüm gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Arş. Gör. Can Irmak Özinanır ise Görünüm’ü tanıtmak amacıyla kısa bir sunum yaptı. Hollandalı öğrenciler merak ettiklerini sorduktan sonra ziyaret sona erdi.

“Projenin amacı, karşılıklı olarak iki ülkeyi tanımak”

İLEF Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Uğur Alpaslan Hollanda’ya giden öğrenciler arasında yer alıyor. Projesinin amacının, karşılıklı olarak iki ülkeyi tanımak olduğunu dile getiren Alpaslan, Lokalmondiaal ve Free Press Unlimited’in projeyi yürüten basın – yayın organları olduğunu belirtti. Alpaslan, projenin asıl amacını, “Gelişmekte olan ülkeleri tanımaya çalışırken, oradan gelecek olan öğrencilerin de Hollanda’yı tanımasını sağlamak” diye açıkladı.

İLEF’ten altı öğrencinin bu proje aracılığıyla Hollanda’ya gittiğini söyleyen Alpaslan, projenin Hollanda ayağının Utrecht Üniversitesi Gazetecilik Bölümü ile gerçekleştirildiğini açıkladı. Hollanda’ya giden İLEF öğrencilerine, Hollanda sinemasındaki bütçe kesintileri, kadına yönelik şiddet, aile içi şiddet gibi konuların verildiğini ve herkesin proje boyunca çeşitli röportajlar yaptığını belirtti. Araştırma konusu çerçevesinde dört kişiyle röportaj yaptığını belirten Alpaslan, “Bunlardan üçü yabancıydı ve bilmediğim bir ülkede, farklı dilde röportaj yapmak benim için çok güzel bir tecrübe oldu. Bu haberler hem Türkiye’de, hem de Hollanda’da da Lokalmondiaal’in, Join dergisinde yayımlanacak” şeklinde konuştu.

Hollanda’dan Türkiye’ye gelen öğrencilerin de kendilerine ait çeşitli konuları olduğuna değinen Alpaslan, Hollandalı öğrencilerin Türkiye’nin çeşitli yerlerine gidip Türkiye’de alkol tüketimi, Atatürk ve Kemalizm, Kürt Sorunu, Hatay’da yaşayan Suriyeli mülteciler gibi konularda haberler yazacaklarını dile getirdi. Hollanda’daki görüşmeler konusunda öğrencilerin kendilerine yardımcı olduğunu söyleyen Alpaslan, “Biz de aynı şekilde onlara görüşmeler ayarlama konusunda yardımcı oluyoruz. ” dedi.

Projenin önemli kişisel katkılarının olduğunu söyleyen Alpaslan konuşmasını şöyle bitirdi: “Hiç bilmediğim bir ülkede, farklı dilde röportaj yapmak, görüşmeler ayarlamak oldukça önemli bir tecrübe. Ayrıca farklı bir ülkeyi ve farklı bir kültürü tanımak da güzeldi.”

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/1340
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Hollandalı öğrencilerin, Görünüm ziyareti

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat