16 Temmuz 2023, Pazar - 02:27

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF’in uluslararası Ortadoğu konferansı devam ediyor

Tarih: 23 Ekim 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 159

İLEF’in 50. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Ortadoğu temalı konferansın ikinci günü, “Arap Hareketini Medya Etrafında Anlamak” başlıklı oturum ile başladı.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin (İLEF) ev sahipliği yaptığı “Ortadoğu’yu İnşa Etmek: Medya, İdeoloji ve Kültür” başlıklı uluslararası konferans, ikinci gününde devam ediyor. Ahmet Taner Kışlalı (ATK) Sanatevi’nde saat 10.30’da başlayan “Arap Hareketini Medya Etrafında Anlamak” başlıklı oturumun moderatörlüğünü Prof. Dr. Çiler Dursun yaptı.

Fotoğraf: Şeyma Paşayiğit

Fotoğraf: Şeyma Paşayiğit

Oturumda ilk sözü alan Yasmeen Mekawy, duygu ve olaylar etrafında halk ayaklanmalarından bahsederek polis şiddetinden somut örnekler verdi. Ardından Asma Hedi Nairi, politik çizimlerle Arap ayaklanmalarının analizini yaptı. Siyasi karikatürlerin Arap Baharı’nda altın çağına ulaştığını belirten Nairi, “Siyasi karikatürler ve duvar yazıları devrim kadar kıymetlidir, geleceğin şekillenmesinde ciddi rolleri vardır” diyerek sunumunu sonlandırdı.

Dinleyicilerin sorduğu soruların cevaplandırılmasıyla oturum sona erdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/8613
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF’in uluslararası Ortadoğu konferansı devam ediyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat