16 Temmuz 2023, Pazar - 12:34

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEV’liler hasret giderdi

Tarih: 18 Ocak 2013

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 307

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Mezunları Vakfı geleneksel sonbahar buluşmasının 18’incisini, 3 Kasım 2012 tarihinde gerçekleştirdi.

Ahmet Taner Kışlalı Sanatevi’nde başlayan etkinliklerde öncelikle mezun oluşunun 25 ve 40. yılını dolduranlar, sembolik olarak kep attı. Uzun yıllardan sonra bir araya gelen mezunlar tekrar beraber olmanın mutluluğunu yaşadı. Etkinliğin akşamında bir otelde düzenlenen yemeğe de yoğun katılım vardı. Ankara Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) Dekanı Prof. Dr. Ruken Öztürk ile Prof. Dr. Haluk Geray’ın da aralarında bulunduğu birçok isim katıldı. “Yaşam telaşenize bir dakika ara verin’’ sloganıyla gerçekleştirilen yemekte mezunlardan 40. yılını dolduranlara ‘kırk yılın hatırı’ için kahve fincanı, 25. yılını dolduranlara ise plaket takdim edildi.

“İLEF önemli insanlar yetiştirdi”

1971 yılında Basın Yayın Yüksek Okulu’ndan (BYYO) mezun olan Zekeriya Karadayı, İletişim Fakültesi’nin çok önemli bir kaynak ve büyük bir okul olduğunu belirttikten sonra anılarını şu sözlerle anlattı: “1965-66 yılının açılış dersini vermek için İsmet İnönü Dil ve Tarih – Coğrafya Fakültesi’ne (DTCF) gelmişti. O gün neler söyledi hatırlamıyorum. Çünkü ona bakmaktan ve onu dinlemekten büyük bir lütuf duymaktaydık. Basın Yayın Yüksek Okulu olarak Siyasal Bilgiler Fakültesi içerisinde bir odayı gösterdiler ve dediler ki okulunuz burası. Yanımızda Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin 3.sınıftaki Diplomasi bölümü öğrencileri vardı. Cem Duna burada öğrenciyken sonra TRT’ye genel müdür oldu. Biz 3. sınıfa geçince okul binası yapıldı. Erol Mutlu gibi çok değerli arkadaşlarımızı kaybettik ama şu bir gerçek ki BYYO ve bugünkü İLEF çok önemli bir okul. Türkiye’yi iletişim alanında her yönüyle etkisi altına alıp çok önemli insanlar yetiştiren bir okul, değerini bilmemiz gerekir.”

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/938
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEV’liler hasret giderdi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat