20 Kasım 2023, Pazartesi - 23:40

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Mezunlarımızdan Mehmet Şenol Başgül’ün ismi İLEF’te olmaya devam edecek

Tarih: 07 Ocak 2021

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 416

Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu 1988 mezunlarından, yakın zaman önce hayatını kaybeden Mehmet Şenol Başgül’ün ailesi, Başgül’ün anısına İLEF‘e çok sayıda kitap ve film desteğinde bulundu.

Ankara Basın Yayın Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Bölümü’nden 1988 yılında mezun olan Mehmet Şenol Başgül, 18 Ekim’de hayatını kaybetti. Başgül’ün kaybının ardından kızı Yağmur Başgül ile kardeşleri Seval Nuray Başgül, Meltem Başgül ve Ali İhsan Başgül, Başgül’ün anısını yaşatmak için İletişim Fakültesine kitap ve film bağışı yaptılar.

İLEF akademisyenlerince belirlenmiş ve başta iletişim çalışmaları olmak üzere pek çok alanla ilgili yüzden fazla kitap ve film, kaşelenerek İLEF Kütüphanesi ve Film Arşivi’ndeki  yerini aldı. Mehmet Şenol Başgül’ün isminin bulunduğu teşekkür levhası da İLEF Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun tarafından kütüphane duvarına asıldı.

Kitaplara kaşe basılarak Kütüphaneye teslim edildi.

Diplomasını kızı aldı

Mehmet Şenol Başgül’ün mezun olduktan sonra almadığı diploması da Dekan Prof. Dr. Altun tarafından kızı Yağmur Başgül’e takdim edildi.

Diplomayı teslim alan  Yağmur Başgül, babası yerine diploma defterine imza attı.  Dekan Altun, Mehmet Şenol Başgül’ün öğrenci dosyasının bir kopyasını da Yağmur Başgül’e sundu.

“Entelektüel birikimi yüksekti”

Seval Nuray Başgül de ağabeyinin okumaktan keyif aldığını ve emekli olduktan sonra Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü İtalyan Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı lisans eğitimine başladığını ama bitiremeden hayatının kaybettiğini belirtti. Ağabeyinin entelektüel birikimine vurgu yapan kardeş Başgül, bu nedenle kütüphaneye bağış yapmak istediklerini dile getirdi.

Başgül’ün öğrenci fişi.

Başgül ailesi, Mehmet Şenol Başgül’ün öğrenim gördüğü fakülte binasını da gezdi. Başgül ailesi başta kütüphane olmak üzere Reklam Atölyesi, Radyo İLEF’i, Film Arşivi’ni ve Görünüm’ü ziyaret etti.

Başgül’ün yakıları GÖRÜNÜM’ü de ziyaret etti.

Kızı Yağmur’dan mesaj

Başgül’ün kızı Yağmur Başgül, ziyaret sırasında bağışlanan kitaplarla birlikte bir de mesaj iletti. Yağmur Başgül’ün babası Mehmet Şenol Başgül’ün özgeçmişiyle birlikte iletttiği mesaj şöyle:

“Mehmet Şenol Başgül, 18 Ağustos 1964 tarihinde Kars Tuzluca’da dünyaya geldi. Çocukluk çağının ilk yıllarında ailesi ile birlikte başkent Ankara’ya taşınıp, mahalle kültürünün ön planda olduğu ve ait olmaktan büyük keyif aldığı “Aşağı Ayrancı” mahallesinin bir çocuğu oldu. Eğitim yolculuğuna Ahmet Vefik Paşa İlkokulu’nda başlayıp ortaokul ve lise eğitimini TED Ankara Koleji’nde sürdürdü. 1982 yılında diplomasını alarak kolej yıllarına ve her daim sınıf askısında asılı duran, sadece kıyafet kontrollerinde elinin uzandığı gri okul ceketine veda etti. Üniversite hayatına Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü ile devam etti. Yıllarını, derslerine katılmaktan büyük keyif aldığı birbirinden değerli hocaların olduğu o büyük amfileri, ve en önemlisi derin dostluklarını yanına alarak 1988 yılında mezun oldu. Daha sonra 1989 yılında İsveç’in Stockholm kentine giderek zar zor yabancı öğrenci kabul eden Stockholm Üniversitesi, Gazetecilik İletişim ve Medya Fakültesi’ne kabul edilerek burada film eğitimi aldı. 1990 yılında ise Ankara’ya geri dönerek ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Sosyal Psikoloji Yüksek Lisans programında yeni bir yolculuğa başladı. Bu süreçte TRT’de çeşitli programlarda ve farklı  pozisyonlarda yaklaşık dört yıl keyifle görev yaptıktan sonra, 1995 yılında aile şirketinde yönetici olarak çalışmaya başladı ve 2012 yılında emekli oldu. Emeklilik hayatı ise Şenol Başgül’ün öğrenme isteğini tekrar canlandırmak için sadece küçük bir adım olmuştu. Emekliliğiyle başlayan yaşamının bu yeni diliminde, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih- Coğrafya Fakültesi, Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü, İtalyan Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı’nda lisans eğitimine devam etmekteydi.

Babamın yıllar boyu araştırarak ilmek ilmek biriktirdiği birçok bilgiyi, okuyarak üzerine inşa ettiği düşünceleri, izleyerek ve dinleyerek edindiği birbirinden farklı bakış açılarını ve belki de en önemlisi yaşama ilişkin varoluşsal sorgulamalarını bu kitaplıkta sizinle de paylaşması dileğiyle…

Kızı”

Aile albümünde gençlik yıllarına ait bir fotoğraf.

Kızı Yağmur ile bir yemekte.

Başgül’ün aile albümünden son yıllara ait bir başka fotoğraf.

 

 

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/29962
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Mezunlarımızdan Mehmet Şenol Başgül’ün ismi İLEF’te olmaya devam edecek

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara Üniversitesi, Cumhuriyet’in 100’üncü yılını kutladı

Ankara Üniversitesi, Cumhuriyet'in 100’üncü yılını çeşitli etkinliklerle kutlandı. Düzenlenen etkinliklere yoğun ilgi gösterildi.

Kapat