4 Mayıs 2024, Cumartesi - 17:52

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Tuluhan Tekelioğlu, “Persona Non Grata” ile İLEF’e geliyor

Tarih: 05 Mayıs 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 201

İşten atılan gazeteciler hakkındaki ilk belgesel “Persona Non Grata”, 11 Mayıs’ta İLEF’te gösterilecek.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) mezunu gazeteci, televizyoncu Tuluhan Tekelioğlu’nun yönetmenliğini yaptığı “Persona Non Grata” adlı belgesel filmi, ilk kez 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü gününde İsveç İstanbul Başkonsolosluğunda gösterilmesinin ardından İLEF‘te izleyiciyle buluşacak. Belgesel, 11 Mayıs Pazartesi günü saat 13.30’da Mahmut Tali Öngören Sinema Salonunda gösterilecek. Bağımsız Gazetecilik Platformu P24’ün desteğiyle çekilen belgeselin gösteriminin ardından, yönetmen Tekelioğlu ile söyleşi yapılacak.

İşten atılan gazeteciler hakkındaki ilk belgesel olan Persona Non Grata’da, haberleri ve yazıları nedeniyle işsiz bırakılan gazeteciler kendi hikâyelerini anlatıyor. Çekimleri 6 hafta süren belgesel, ismini Latince’de “istenmeyen adam” anlamına gelen diplomatik terimden alıyor.

Çekimlerinin bir kısmının da İLEF’te yapıldığı 40 dakikalık belgeselde; Can Dündar, Ahmet Şık, Derya Sazak, Fatih Altaylı, Bekir Coşkun, Ayşenur Arslan ve Aydın Doğan gibi isimler yer alıyor.

AEK_7896 (600x397)

Persona Non Grata’nın çekimlerinin bir kısmı da İLEF‘te öğrencilerle yapılmıştı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/6719
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Tuluhan Tekelioğlu, “Persona Non Grata” ile İLEF’e geliyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat