4 Mayıs 2024, Cumartesi - 10:15

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

ABB “6 Milyon Tek Yürek” kampanyasının ikinci dalgasını başlattı

Tarih: 01 Nisan 2021

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 69

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Koronavirüs salgını nedeniyle işsiz kalan yurttaşlar, iş yerlerini kapatan esnaf ve ihtiyaç sahipleri için geçtiğimiz yıl “İyilik hastalıktan daha bulaşıcıdır” sloganı ile düzenlenen “6 Milyon Tek Yürek” kampanyasının bu yıl Ramazan ayı öncesi yeniden başlayacağını duyurdu. Yavaş, “Gelin iyiliği bulaştırmak için iyilik kervanına yine omuz verelim” diyerek kampanyanın ikinci dalgası için gönüllü yurttaşlara seslendi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), pandemi sürecinde ihtiyaç sahibi yurttaşlara ekonomik yönden destek olmak amacıyla 13 Mayıs 2020 tarihinde düzenlediği “6 Milyon Tek Yürek” kampanyasını bu yıl Ramazan ayı öncesi yeniden başlattı.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, ihtiyaç sahipleriyle gönüllü yurttaşlar arasında köprü olmayı amaçlayan “6 Milyon Tek Yürek” kampanyası için toplumsal dayanışma çağrısını bir kez daha yineledi. Yavaş, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı videolu paylaşımla “Gelin iyiliği bulaştırmak için iyilik kervanına yine omuz verelim” diyerek gönüllü yurttaşlara seslendi.

  • “Su Ver” kampanyası ile ihtiyaç sahibi olup su faturası borcunu ya da kapanan sayaçlarını yeniden açma ücretini ödeyemeyen yurttaşların borçları ödenebilecek,
  • “Bilet Ver” kampanyası ile ihtiyaç sahibi yurttaşların AnkaraKart’larına yükleme yapılabilecek,
  • “El Ver” kampanyası ile ihtiyaç sahibi yurttaşlara 100, 200, 500 ve 1000 TL tutarında nakit yardımında bulunabilecek,
  • “İftar Ver” kampanyası ile ihtiyaç sahiplerine Ramazan ayı boyunca iftar ve sahur paketi satın alınabilecek,
  • “Afiyet Ver” kampanyası ile de ihtiyaç sahipleri için gıda kolisi siparişi verilebilecek.

Kampanyaya katılmak isteyen gönüllü yurttaşlar, https://ankaratekyurek.com/ adresinden 5 ayrı kategoride ihtiyaç sahiplerine destek olabilecek.

2020’de yaklaşık 40 milyon liralık yardım toplanmıştı

Geçen sene Başkan Mansur Yavaş’ın “İyilik hastalıktan daha bulaşıcıdır” sloganı ile başlattığı kampanyada, ihtiyaç sahibi kentlilere toplam 39 milyon 203 bin 756 TL’lik destek sağlanmıştı.

Kampanyada, ASKİ’ye su borcu olan yurttaşların 7 milyon 780 bin 283 TL tutarında 171 bin 15 su faturası ödenirken, 731 bin 510 TL tutarında 12 bin 775 ANKARAKART yüklemesi yapılmıştı.

Salgın sürecinde işini kaybeden veya iş yerini kapatmak zorunda kalan yurttaşlara direkt olarak 13 milyon 202 bin 500 TL nakit yardımında bulunan gönüllüler, Türkiye ve dünya çapında bir iyilik salgınına dönüşen “İftar Ver” kampanyasında da 7 milyon 501 bin 530 TL tutarında 500 bin 100 adet iftar paketi satın almıştı. “Afiyet Ver” ile yapılan yardım kapsamında ise 9 milyon 987 bin 933 TL tutarında 156 bin 759 adet yardım paketi dağıtılmıştı.

“Gelin iyiliği bulaştırmak için iyilik kervanına yine omuz verelim”

Kampanyanın ikinci dalgasının başladığını sosyal medya hesapları üzerinden duyuran Başkan Mansur Yavaş, Ankaralılara şu sözlerle seslendi:

“Sevgili ailem, geçen yıl Ramazan ayında eşsiz bir başarı hikayesinin sahibi oldunuz. Salgın dolayısıyla dara düşen kardeşlerimize, komşularımıza, hemşehrilerimize yetiştiniz. Hiç kimseye ‘Benim kimsem yok mu?’ sorusunu sordurmadınız. Cumhuriyetin başkentini, iyiliğin de başkenti yaptınız. ‘6 milyon tek yürek’ olduk. Sadece ekmeğimizi değil bir şehrin ümitlerini paylaştık. Ekonomik sıkıntıların ve salgının dalgaları varsa iyiliğin de ikinci dalgası var ve biz şimdi onu başlatıyoruz. Gelin ihtiyaç sahiplerinin iftar sofralarına yine bereket olalım. Gelin suyumuzu, otobüs biletlerimizi yine paylaşalım. Gelin iyiliği bulaştırmak için iyilik kervanına yine omuz verelim. Biz bu Ramazan ayında yan yana oturamasak da dayanışmanın gücüyle yeniden aynı sofrada buluşacağız.”

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/30285
Yol: Ana sayfa » Yazılar » ABB “6 Milyon Tek Yürek” kampanyasının ikinci dalgasını başlattı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat