1 Ağustos 2023, Salı - 23:52

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ankara’da ulaşıma zam

Tarih: 04 Şubat 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 95

Ankara’da toplu ulaşıma yapılan yüzde 15’i geçen zam ile tam biniş 2 TL’den 2,35 TL’ye, indirimli biniş ise 1,50 TL’den 1,75 TL’ye çıktı.

Çeşitli illerde yapılan ulaşım zamların ardından Ankara’da da toplu ulaşıma zam geldi. Ankara Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından belirlenen yeni tarifelere göre Ankaray, Metro ve EGO otobüslerine tam biniş 2,35 TL’ye çıktı, indirimli biniş 1,75 TL oldu. Yeni tarifeye göre indirimli binişe ücretsiz olan aktarma 0,20 kuruş olarak belirlendi, tam binişin aktarma ücreti 0,80 kuruşa çıktı. Kullan at biletlerin fiyatları 4 TL’ye yükseldi. Toplu ulaşıma yapılan zam 4 Şubat’tan itibaren uygulanmaya başlandı.

Özel halk otobüslerine de zam yapıldı

Özel halk otobüslerinde(ÖTA, ÖHO) tam biniş ücreti 2,40 TL’den 2,55 TL’ye, indirimli biniş ücreti 1,50 TL’den 1,75 TL’ye yükseldi. Minibüs seferlerinde kısa mesafe ücreti 2,40 TL’den 2,55 TL’ye artarken, uzun mesafe ücreti 2,75 TL’den 2,90 TL’ye çıktı.

Cinsiyetçi uygulama tepki çekmişti

Geçtiğimiz aylarda manyetik kartların okutulmasıyla yapılan “indirimli kart” anonsunun yerini “öğrenci bayan, öğrenci bay” anonslarının alması tepki çekmişti. EGO Genel Müdürlüğü’nün sahtekârlığı önlemek için yapıldığını söylediği değişikliğin ardından 153 Mavi Masa’ya binlerce şikâyet ulaşmıştı.

EGO Genel Müdürlüğü tarafından zamlarla ilgili yapılan açıklamaya buradan ulaşılabilir.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/10042
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ankara’da ulaşıma zam

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat