19 Temmuz 2023, Çarşamba - 11:14

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ankara’da yeraltı çöp konteynerleri yaygınlaşıyor

Tarih: 14 Aralık 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 285

Yeraltı çöp konteynerlerinin kullanımı Ankara’da giderek yaygınlaşıyor. İlçe belediyeler, kötü koku ve görüntü kirliliğinin önüne geçmek için yeraltı konteynerlerinin sayısını arttırmaya çalışıyor.

Yeraltı çöp konteynerlerinin kullanımı Ankara’da giderek yaygınlaşıyor. 2015 yılından beri birçok belediye, yaptığı çalışmalar ile ilçelerin belirli noktalarına yeraltı çöp konteynerleri yerleştirmeye başladı. Bu konteynerler sayesinde çevrede oluşan kötü kokular ve görüntü kirliliği azalıyor. Ayrıca yeryüzünde de kapladığı alan bakımından tasarruf sağladığı için çevrede yaya ve araç geçişlerinde kolaylık sağlıyor. Yeraltı çöp konteynerlerini, vinçli çöp kamyonları ile belediye işçileri el değmeden boşaltıyor. Bu sayede hem halkın hem de belediye işçilerinin çöple teması olmadan hijyenik bir ortam sağlıyor.

Yeraltı çöp konteyner uygulamasına ilk geçen belediyeler arasında Yenimahalle de yer alıyor.

Yeraltı çöp konteyner uygulamasına ilk geçen belediyeler arasında Yenimahalle de yer alıyor.

Ankara’da beş belediye öne çıkıyor

Yeraltı çöp konteynerlerinin yaygınlaştırılması konusunda Ankara’da özellikle beş belediye öne çıkıyor. Uygulama, Çankaya, Yenimahalle ve Keçiören belediyelerinde yaygınlaşmaya başlarken, Mamak ve Pursaklar belediyeleri de yeraltı çöp konteynerlerinin ilk örneklerini cadde ve sokaklara yerleştirmeye başladı.

Keçiören Belediyesi'nde de uygulama giderek yaygınlaşıyor.

Keçiören Belediyesi’nde de uygulama giderek yaygınlaşıyor.

Çankaya’da yeraltı çöp konteynerleri zorunlu hale geldi

Çankaya Belediyesi Meclis’i Ağustos 2016’da aldığı kararla 40 daireden büyük tüm konutlarla, eşdeğer ticaret alanları, kamu kurumları, eğitim kurumları ve AVM’lerde yeraltı çöp konteynerlerini zorunlu hale getirdi. Kararla ayrıca, yeni inşaat planlarında yer altı çöp alanı yer almayan 40 daireden büyük site ve eşdeğeri yapılara iskân izni verilmeyecek.

cankaya

 

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/13283
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ankara’da yeraltı çöp konteynerleri yaygınlaşıyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat