17 Temmuz 2023, Pazartesi - 19:23

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Can pazarına davetiye

Tarih: 11 Eylül 2012

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 229

Ankara’nın Akdere semtinde Mehmet Ali Altun Caddesi üzerine kurulan halk pazarı, vatandaşları sonunda isyan ettirdi. Mahalleli alışveriş yaparken hızla ilerleyen araçlar arkalarından geçiyor.

Can pazarına davetiye

Fotoğraf: Ender Baykuş

Çevre sakinlerinin can güvenliğini tehlike altına sokan pazar yaklaşık iki senedir bu şekilde hizmet veriyor. Tezgâhlarını caddenin kaldırımları üzerine kuran esnaf ve alışveriş yapmak için pazara gelen mahalle sakinleri bu durum karşısında çaresiz olduklarını söylüyor. Pazarın daha önce aynı bölgede bulunan ve Muhsin Yazıcıoğlu Parkı olarak düzenlenen bölgede kurulduğunu belirten vatandaşlar, “Alışveriş yaparken arkamızdan otobüs, kamyon ve otomobiller geçiyor. Tedirgin oluyoruz. Çocuklarımızın elini bir saniye bırakamıyoruz” dedi. Mahalle sakinlerinden Hatice Elitok, “Mahalle kültürünün bir parçası olan pazar alışverişlerine, çocuklarımla çıkmak en büyük zevkimdi. Ancak bu pazara gelmek artık evlatlarımın can güvenliğini tehdit altına sokuyor. Ben de artık çocuklarımı büyük süpermarketlere götürmek zorunda kalıyorum. Bunun çözümü başka bir bölgeye pazar kurdurmaktan geçiyorsa derhâl yapılsın. Ama bu hâliyle hiç güvenli değil” diyerek yetkililerin bu konuya can kaybı yaşanmadan çözüm bulması gerektiğini belirtti.

Esnaf rahatsız

Pazarda tezgâh açan esnaf da bu duruma karşı tepkili. Kendilerinin ekmek parası uğruna çalıştığını belirten Muhammet Tuna, “İki yıl önce şu anda park olan bölgede tezgâh açıyorduk. Oradan bu bölgeye gelmeyi biz istemedik. Büyükşehir Belediyesi’nin yeriymiş. Onlar aldı park yaptı. Biz ortada kalınca şimdiki yerlere kurulmamızı istediler. Biz de çoluk çocuğumuzun geçimini sağlamak için mecburen buradayız. Arkadan arabalar, dolmuşlar geçerken insanların çoluk çocuk burada alışveriş yapması beni de rahatsız ediyor. Bize yer gösterilsin ve bu konu tatlıya bağlansın isterim” dedi.

Yeni kanun çözüm olacak

Mamak Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri ise çözüm için gerekli adımların kısa zamanda atılacağını belirterek şunları söyledi: “Yeni çıkan yasaya göre artık pazarlar uluorta yerlere kurulamayacak. Hâl benzeri yerler belediyeler tarafından inşa edilip pazar çalışanlarına tahsis edilecek. Tahminen 6 ile 7 ay sonra böyle problemler kalmayacak.”

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/189
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Can pazarına davetiye

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat