17 Temmuz 2023, Pazartesi - 17:57

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Sonu belli olmayan otobüs yolculuğu

Tarih: 19 Ekim 2011

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 163

Ankara’da otobüs duraklarının birçoğunda hangi yöne gidileceğini belirten tabelalardaki yazıların silinmiş olması halka zor anlar yaşatıyor. Yazıların silinmiş olmasına vatandaş, durak sorma tekniğiyle çözüm buldu.

Sonu belli olmayan otobüs yolculuğu

Otobüs duraklarında bulunan tabelalardaki yazıların silinmiş olması nedeniyle birçok insan gideceği yere ulaşmada sıkıntılı anlar yaşıyor. Özellikle Ankara’ya yeni gelmiş öğrencilerin sıkıntı çektiğini belirten vatandaşlar, duraklarda yönlendirme tabelalarının eksik olması, otobüslerin gittiği yerlerin isimlerinin silinmesi ve durak isimlerinin yazılmamasından dolayı şikâyetçi. Sürekli kullandıkları durakların dışında farklı durakları da kullanan bazı vatandaşlar yanlış otobüslere bindiklerini söyleyerek, bir metropolde böyle bir eksikliğin olmasına anlam veremiyorlar. Vatandaşlar ayrıca duraklarda nerede bulunduğunu gösteren haritaların ve otobüslerin geçtiği saat göstergelerinin olması gerektiğini vurguluyor.

Halk otobüs duraklarındaki silinmiş tabelalardan şikayetçi

Ankara’ya bir kaç günlüğüne gelen Ali Yılmaz, otobüsleri kullandığında yaşadıklarını şöyle anlatıyor; “Bu şehri çok iyi bilmiyorum. Ara sıra geliyorum. Gideceğim yerin otobüs duraklarının nerede olduğunu sürekli birilerine soruyorum. Durağı göstermelerine rağmen tabelalardaki silik yazılar ve yönlendirme tabelalarının eksik olmasından dolayı doğru yerde olduğumdan emin olamıyorum. Birkaç kere yanlış durakta indim ve yürüdüm. Çünkü duraklarda hangi durak olduğu yazmıyor. Sürekli insanlar şoföre şu durağa gelince bana haber verin diyor. Ben de öyle yapıyorum. İstanbul buradan daha büyük ve karışık bir şehir ama orada ulaşımda bu tip sıkıntılar yaşamıyorum. İstanbul’da, duraklarda nerede olduğuna ait haritalar, durağın ismi, otobüs saatleri, otobüsün geçeceği güzergâhlar hepsi yazılı, Ankara’nın duraklarında reklam afişlerinden başka bir şey yok.”

Duraklardaki yazıların silinmiş olmasından ve yerlerine yenilerinin konulmamasından şikayetçi olan Lale Kübra Uluçay ise şöyle konuştu: “Tabelalarda otobüslerin geçtiği güzergâhlar yazmıyor ya da silinmiş. Şehir dışından gelenler sürekli durak soruyorlar, Ankara’yı bilmeme rağmen, farklı bir mahalleye gittiğimde sorun yaşıyorum. Durakların düzenlenmesi gerekiyor.”
Silinmiş tabelalardan şikayetçi olan Celil Aydın ise, “Ankara’da sürekli ulaşım zammı yapılıyor, fakat duraklara yatırım yapılmıyor. Kimse vatandaşı düşünmüyor, cebini düşünüyor. Duraklar çok bakımsız, sadece burada bir durak olduğunu anlıyoruz, başka hiçbir bilgi yok.” dedi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/1935
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Sonu belli olmayan otobüs yolculuğu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat