4 Mayıs 2024, Cumartesi - 16:27

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

17. Uluslararası Ankara Öykü Günleri devam ediyor

Tarih: 30 Eylül 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 78

17. Uluslararası Ankara Öykü Günleri kapsamında konu bu kez 2000 sonrası Türkiye öykücülüğü oldu.

Dört yıllık aranın ardından tekrar 24 Eylül-6 Ekim’de düzenlenen 17. Uluslararası Ankara Öykü Günleri devam ediyor. Etkinlik kapsamında dün 2000 sonrası Türkiye öykücülüğü konuşuldu. Moderatörlüğünü Hakan Kaynar’ın yaptığı söyleşinin konuşmacıları Levent Cantek, Mehmet Erte ve Sibel Öz’dü.

Saat 15.00’te başlayan etkinlikte etkinlikte ilk sözü alan Mehmet Erte, her jenerasyonun kendinden önceki akımlardan etkilendiğini söyledi. Erte, jenerasyonların savundukları anlayışlarla değil, reddettikleriyle var olduğunu ifade etti.

Öz: “Bilginin karşılığının en az olduğu dönem”

Erte’den sonra söz alan Sibel Öz, 2000 sonrası öykülerde anti-kahramanların göze çarptığına dikkat çekti. Öz son döneme ilişkin, “2000’lerin başında yaşanan siyasal değişikliklerden sonra toplumda çok şey değişti, insanların son 20 yıldaki hayatları arabesk olarak adlandırılabilir. 45 yıllık ömrümde bilginin hayatta karşılığının en az olduğu dönemi yaşıyorum” dedi. Söyleşide son sözü alan Levent Cantek ise, editörlük ve yayın yaşamındaki deneyimlerine değinerek, genç yazarların deneyim kazanması için elinden geleni yaptığını belirtti.

Etkinlik, soru-cevap kısmının ardından imza töreniyle sona erdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/24866
Yol: Ana sayfa » Yazılar » 17. Uluslararası Ankara Öykü Günleri devam ediyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat