4 Mayıs 2024, Cumartesi - 18:23

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

18. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali başlıyor

Tarih: 12 Kasım 2013

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 73

Toplumsal Araştırma Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV)’ın düzenlediği ve Türkiye’nin en uzun festivallerinden biri olan Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali 15-25 Kasım arasında yapılacak.

Toplumsal Araştırma Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV)’ın düzenlediği ve Türkiye’nin en uzun festivallerinden biri olan Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali 15-25 Kasım arasında yapılacak.

Festival, 15 Kasım saat 14.00’de Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde yapılacak basın açıklamasının ve sokak oyunlarının oynanmasının ardından Devlet Tiyatroları (DT) Büyük Tiyatro-Operada, İranlı tiyatrocuların“SİMURG” (Otuz Kuş-Anka) oyununun galasıylaperdesini açıyor.

Ulusal ve uluslararası birçok ekibin katılacağı festivalde İngiltere, İran, Bulgaristan ve İtalya’dan tiyatro ekipleriyle birlikte İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Mardin, Kocaeli, Antalya’dan da tiyatrocular sahne alacak. Toplam 51 oyunun sergileneceği festivalde Kürtçe “Neçirvan” ve Kürtçe-Türkçe üstyazılı “DawetaXwini” (Kanlı Düğün) oyunları da sahnelenecek.

Oyunlarının izleneceği salonlar şunlar: DT Büyük Tiyatro, DT Şinasi Sahnesi, DT Akün Sahnesi, DT Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, Yeni Mahalle Belediyesi 50. Yıl Dört Mevsim Salonu, Portre Sanat Tiyatro ve Drama Atölyeleri

Festivalle ile ilgili merak edilenlere ulaşmak için http://www.ankaratiyatrofestivali.org/ adresine başvurulabilir.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/2709
Yol: Ana sayfa » Yazılar » 18. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali başlıyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat