23 Temmuz 2023, Pazar - 14:34

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

2. el filmlerden 1. el festival

Tarih: 05 Mart 2014

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 88

“Ön Elemede Elenmiş Film Kötü Film Değildir” başlığıyla sekizincisi düzenlenen ANKAmall 2. El Film Festivali yarın başlıyor.

8ankamallAnkara Kısa Filmciler Derneği tarafından düzenlenen festivalde en az bir film festivalinden elenmiş, 2007 ve sonrasında yapılmış otuz saniye ile yirmi dakika arasında yetmiş kısa filmin gösterileceği festival yarın saat 19.00’da ANKAmall Sanatolia Sahnesinde açılış kokteyliyle başlayacak. Festivalde İLEF öğrencilerinden Murat Beran Erdoğan’ın kurgu-montaj ve görüntü yönetmenliğini yaptığı Ankara’nın Güney Doğusu isimli kısa film de 9 Mart Pazar günü gösterilecek.

Neden “2. El”?

Birçok festivalin kısa filmlere üvey evlat muamelesi yaptığını belirten Ankara Kısa Filmciler Derneği, Festival çağrısını şöyle yapıyor:

“Kısa filmciler olarak kısa filmlerin çekim aşamalarını, zorluklarını, kısacası yaşanılan her şeyi biliyoruz ve senin kısa filmlerin bizim için öz evlattan farkı yok. Onca emeğinin karşılığını da bu festivalle vermeye çalışıyoruz. Bizden devasa şeyler beklenme ama emin ol en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bizim için 2. el demek ‘Kenara atılmış’, ’Değeri bilinmeyen’, ‘Hor görülen’ demektir. 2. el filmlerden 1.el festival yaptığımız için bu isimi tercih ettik.”

Festivalle ilgili ayrıntılı bilgi için http://www.ikincielfestivali.org sitesinden edinilebilir.

2elfilmfestivali-050314

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/3537
Yol: Ana sayfa » Yazılar » 2. el filmlerden 1. el festival

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat