16 Temmuz 2023, Pazar - 10:38

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Anılardaki Çankaya sergiyle canlanıyor: “Bir Zamanlar Varlardı-Buluşmalar Sergisi” 15 Ocak’ta açılıyor

Tarih: 06 Ocak 2022

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 63

Çankaya Belediyesi ile Çankaya Kent Konseyi’nin birlikte düzenlediği “Bir Zamanlar Varlardı-Buluşmalar” sergisi, insanların yaşamında yer eden mekânları, olayları, anıları bir araya getiriyor. Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’ndeki sergi, 15-23 Ocak günleri arasında gezilebilir.

Çankaya, Ankara’nın hatta Türkiye’nin en eski, en büyük ilçelerinden biri. İlk belediye yönetimine 1924 yılında kavuşan Çankaya, 1936 yılında merkez ilçe statüsü kazandı.

Cumhuriyet tarihi boyunca giderek gelişen Çankaya; Anıtkabir, Pembe Köşk, Zafer Anıtı, Güvenlik Anıtı, Güven Park ve TBMM gibi tarihi değeri olan pek çok anıt ve binaya da ev sahipliği yapıyor.

Çankaya Belediyesi Binası’nın da bulunduğu Kızılay, hem ilçenin hem Ankara’nın merkezi olma özelliğini halen koruyor. Önemli kent varlıklarına ve mekanlarına sahip ilçe, çok sayıda olayın ve anının da fonunu oluşturuyor.

Çankaya Belediyesi ile Çankaya Kent Konseyi’nin birlikte düzenlediği “Bir Zamanlar Varlardı-Buluşmalar” sergisi, işte o olayları, mekanları ve anıları tekrar canlandıracak. Sergide, “Çankaya’da yaşamış ya da yolu Çankaya’dan geçmiş insanların yaşamında yer eden mekânlar, olaylar, anılar” yer alacak.

Bir Zamanlar Varlardı-Buluşmalar Sergisi, 15 Ocak Cumartesi saat 13.00’da Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi Abidin Dino Sergi Salonu’nda açılacak ve 23 Ocak tarihine kadar ziyaretçileri ağırlayarak bir yandan anıları canlandırırken diğer yandan yeni anılara sahne olmaya devam edecek.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/31017
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Anılardaki Çankaya sergiyle canlanıyor: “Bir Zamanlar Varlardı-Buluşmalar Sergisi” 15 Ocak’ta açılıyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat