7 Mart 2024, Perşembe - 01:05

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ankara Caz Festivali başlıyor

Tarih: 16 Ocak 2013

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 178

“Gitar ve Caz” temalı 16. Ankara Caz Festivali 1 Şubat – 14 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek. Yurt içi ve yurt dışından birçok değerli sanatçı, caz severlere müzik ziyafeti verecek.

Ankara Caz Festivali başlıyor

Başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere birçok kurum ve kuruluşun destekleriyle Ankara Caz Derneği’nin düzenleyeceği festival, sanatseverlere unutulmaz anlar yaşatmaya hazırlanıyor. Festival kapsamındaki konserler Başkent Üniversitesi Prof. Dr. İhsan Doğramacı Salonu, CerModern, MEB Şura Salonu, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi ve Türk Amerikan Derneği’nde gerçekleştirilecek.

Festival’in 2005 yılından beri süren geleneği değişmiyor. Bu sene de açılış, 11 Ocak 2013’de ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi Kemal Kurdaş Salonu’nda Hava Kuvvetleri Komutanlığı Cazın Kartalları Orkestrası’nın gerçekleştireceği konser ile yapılacak. Konsere, cazın ünlü isimlerinden Neşet Ruacan da eşlik edecek.

1961’de dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İrfan Tansel’in direktifleriyle kurulan Cazın Kartalları Orkestrası ülkemizde ve Avrupa’da verdiği festival, konser ve katıldığı radyo-televizyon programlarıyla caz çevrelerinin takdirini kazandı. Orkestra 1969, 1970 ve 1974’de Türkiye’de yılın sanatçısı seçilmişti.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/237
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ankara Caz Festivali başlıyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Depremde evini ve dükkanını kaybetti, borcu borçla kapatarak geçinmeye çalışıyor

Mustafa Karaman, Malatya'da geçici esnaf konteynerlerinde Apricosia isimli dükkanında kayısı ve kayısı ürünleri satıyor. Depremin ardından her şeye sıfırdan başlamış. Borçlarını başka borçlarla kapatmaya çalışıyor. Kira muafiyetinin uzamasını talep ediyor. Yağmur yağınca su basan konteynerlerin sorunlarını çözecek yetkili arıyor.

Kapat