14 Mayıs 2024, Salı - 14:44

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ankara Kitap Fuarı, 5 Mayıs’a kadar ziyaret edilebilir

Tarih: 02 Mayıs 2024

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 25

Ankara Kitap Fuarı, saat 10.00-20.00 arasında ATO Congresium’da okurları bekliyor.

Ankara Kitap Fuarı, 5 Mayıs’a kadar okurları bekliyor. Geçen hafta başlayan fuar, 10.00-20.00 arasında çok olacak ve pek çok ülkeden edebiyatçıları ağırlayacak.

Fuar boyunca 500’den fazla yayınevi ve sivil toplum kuruluşu, kitapseverlerle buluşmak için stantlarını açtı. Bu stantlar aracılığıyla okuyucular, yeni kitapları keşfetme ve okudukları kitapların yazarlarıyla tanışma fırsatı bulacak. Fuar süresince imza günleri, söyleşiler, paneller, şiir dinletileri, çocuk etkinlikleri gibi birçok etkinlik düzenlenecek.

Bu yılın konuk ülkesi Japonya, Onur Konuğu Celal Şengör, uluslararası onur konuğu Yoshinori Moriwaki oldu. . Geçtiğimiz haftaki fuar açılışına, Celal Şengör, Japonya Büyükelçisi Katsumata Takahiko ve Onur Konuğu Japon yazar Yoshinori Moriwaki, katıldı.

Fuarda koordinatör olarak görev yapan Aslı Şanver Görünüm’e konuştu. Köy okullarının fuara katılımının önemine değinen Şanver, özel okullardan ziyade en ücrada köşelerde kalmış devlet okulları ve köy okullarının fuara katılımını sağladıklarını belirtti.

Aslı Şanver

Yazar ve yayıncı Mehmet Öz, izlenimlerini Görünüm’le paylaştı. Yazar Öz, fuarın asıl amacının kitap satışı üzerine değil yazarlar, yayıncılar ve okurların buluştuğu bir platform olması gerektiğini belirtti. Öz, “Şu anki durumda, sadece satış odaklı bir alan haline gelmiş durumda. Yayıncılar, ayakta kalmak ve kendilerini tanıtmak için mücadele ediyorlar. Bu durumun Türkiye’deki yayıncılığın ne kadar iyi olmadığını gösterdiğini ifade ediyor.” dedi.

Mehmet Öz

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/37896
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ankara Kitap Fuarı, 5 Mayıs’a kadar ziyaret edilebilir

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Gazetecinin işi nedir?” sorusuna yeni bir yanıt: İnsan Hakları Işığında Gazetecinin İşi

Gazetecilik mesleğine insan hakları odağında yeni bir sorgulama getiren Elif N. Hamidi’nin ilk kitabı “İnsan Hakları Işığında Gazetecinin İşi” Türkiye Felsefe Kurumu Yayınlarından çıktı.

Kapat