24 Temmuz 2023, Pazartesi - 19:40

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ankara’dan Ayşe Gencer geçti

Tarih: 28 Mart 2013

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 296

Türkiye’nin en iyi caz kadın vokallerinden Ayşe Gencer, Ankaralılara unutulmaz bir konser verdi. Gencer’e trompette İmer Demirer, alto saksafonda Meriç Demirkol eşlik etti.

Ankara’dan Ayşe Gencer geçti

Fotoğraf: Gökhan Bulut

Türkiye’nin en iyi caz kadın vokallerinden Ayşe Gencer, Ankaralılara unutulmaz bir konser verdi. Gencer’e trompette İmer Demirer, alto saksafonda Meriç Demirkol eşlik etti. Ankara Kent Orkestrası ile birlikte verdiği konserde Gencer, iki saat boyunca caz klasiklerini seslendirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrasının düzenlediği “Jazz” konserinin konuğu, Türkiye’nin en iyi caz kadın vokalistlerinden Ayşe Gencer’di. Ankaralıların uzun yıllar unutamayacağı konserde Gencer’e, “Dünya cazının en yetenekli trompetçilerinden biri” olarak tanımlanan İmer Demirer ve uluslararası birçok ödülün sahibi alto saksafoncu Meriç Demirkol eşlik etti. Piyanoda, ülkenin en iyi caz piyanistlerinden Kaan Bıyıkoğlu ve kontrbasın en yetenekli ellerinden Gökhan Somel de Ayşe Gencer’le birlikte sahneye çıkan sanatçılardı.

Gençer, geçen yıl kaybettiğimiz usta sanatçı ve Gencer’in annesi Ayten Alpman için söylediği  “How Do You Keep The Music Playing” ile açtığı konserinde 2011 yılının Haziran ayında çıkardığı ‘But Beautiful’ albümünde yer alan But Beautiful, Just Friends gibi standartlara da yer verdi.

Kemal Günüç yönetimindeki Kent Orkestrası ile birlikte tam bir caz şölenine dönen konsere Ankaralıların da ilgisi büyük oldu. Ankaralı caz severler konser boyunca Gencer’e eşlik ederken konser sonunda alkışlarıyla sanatçıyı tekrar sahneye çağırarak Gencer’in kadife sesinden bir şarkı daha dinleme fırsatı buldular.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/1793
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ankara’dan Ayşe Gencer geçti

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat