17 Temmuz 2023, Pazartesi - 16:37

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ankara’dan Van Gogh geçti

Tarih: 12 Ocak 2013

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 175

Van Gogh Alive Dijital Sanat Sergisi Ankaralı sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Ankara'dan Van Gogh geçti

Türkiye’nin lider ilaç firmalarından Abdi İbrahim, kuruluşunun 100. yılı kutlamaları kapsamında Van Gogh Alive Dijital Sanat Sergisi’ni 16 Ekim tarihinde Ankara Cer Modern’de Ankaralı sanatseverlerle buluşturdu.

Sergi salonunda, Sensory4 teknolojisiyle donatılmış yüksek çözünürlüklü 40 adet projektör aracılığıyla dev ekranlara, duvarlara, kolonlara, zemine, tavana yansıtılan Van Gogh eserleri, seyircilere mistik bir görsel şölen imkanı sundu. 3 binden fazla dev boyuttaki Van Gogh görseliyle, ziyaretçilerine geleneksel olanın dışında sanatla farklı bir perspektif sunan sergide kullanılan ışık, renk ve sesler sergide dikkat çekici unsurların başında geldi.

Krizin, kontrolün, karamsarlığın ve umudun simgesi olarak vücut bulan Van Gogh eserlerinden Vincent’in Yatak Odası, Yıldızlı Gece ve Sargılı Kulaklı Otoportre açık arttırmada yüksek tekliflerle alıcı buldu.

3 Ocak’ta sona eren sergiye sanatseverler büyük ilgi gösterdi. Sergi salonunun dışındaki bölmede yer alan Van Gogh’un özgeçmişi ve eserlerinin hikâyesi de ziyaretçilerin ilgisine sunuldu. Araştırmalara göre ziyaretçilerin yüzde 93’ü sergiyi beğendiğini ifade ederken, yüzde 94’ü de sergiyi başkalarına tavsiye ediyor.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/1569
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ankara’dan Van Gogh geçti

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat