27 Temmuz 2023, Perşembe - 01:45

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

“Novicinema” fanzin oldu

Tarih: 27 Eylül 2017

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 174

Ekim 2016’dan beri internette yayın yapan amatör sinema platformu Novicinema, fanzin olarak da çıkmaya başladı. Fanzinin ilk sayısı, raflarda yerini aldı.

Yazar kadrosunda İLEF’li öğrencilerin de bulunduğu Novicinema “Anladığımız kadarıyla sinemayı anlatıyoruz” diyerek yayın hayatına devam ediyor. Adını İngilizce “acemi” anlamına gelen “novice” ve “cinema” kelimelerinin birleşiminden alan internet dergisi Novicinema, Ağustos 2017 itibariyle basılı halini aldı.

Demo sayısı: 0. sayı

Derginin ilk sayısının “0” olarak numaralandırılması dikkat çekti. İLEF Radyo, Televizyon ve Sinema (RTS) öğrencisi ve Novicinema yazarı Burak Aras, daha önce internette yayınladıkları yazıları derledikleri için 0’dan başladıklarını anlatırken “Bu sayı demo sayısı oldu. Elimizdeki hazır işleri yayımladık. Birinci sayı itibariyle yeni kaleme alınan yazılarımız olacak” dedi.

GRN_7999

Bir sonraki sayıda Hugh O’Connor röportajı var

Farklı fakülteler ve şehirlerden öğrencilerin karmaşık terimler ve ağır bir dil kullanmadan sinema hakkında kendi bildiklerini paylaştığı Novicinema, internet yayınına devam ederken artık özel dosyalarla iki ayda bir fanzin olarak çıkacak. Önümüzdeki sayının içeriğinde, İLEF RTS öğrencisi Naz Ekmekçi’nin Hugh O’Connor röportaj çevirisi de yer alacak.

İstanbul’da beklentinin üstünde ilgi gören fanzin, Ankara’daki meraklılarını Tayfa Kitapcafe’de bekliyor.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/15121
Yol: Ana sayfa » Yazılar » “Novicinema” fanzin oldu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat