4 Mayıs 2024, Cumartesi - 10:21

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Bugün son gün: Binlerce sanat eseri ArtAnkara’da sanatseverleri bekliyor

Tarih: 13 Mart 2022

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 70

ArtAnkara Çağdaş Sanat Fuarı, Ankaralı sanatseverlerle sanatçıları bir araya getiriyor. Fuar, bugün 20.00’ye kadar gezilebilecek.

Türkiye’nin dört bir yanından ve onlarca farklı ülkeden sanatçıları, galerileri, müzeleri ve sanat kurumlarını bir araya getiren ArtAnkara bu yıl da sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılandı. İlgililerinin merakla beklediği ArtAnkara, 33 ülkeden binin üzerinde sanatçının 4 bin 500’ü aşkın sanat eseri ile sanatseverleri ağırlıyor. Türkiye’nin dört bir yanından ve farklı ülkelerden gelen katılımcılara ev sahipliği yapan fuarda resim, heykel, özgün baskı, fotoğraf, seramik, kavramsal sanat, dijital art ve birçok başka daldan eserler sergileniyor. Ön izleme ve açılışı geçen perşembe günü yapılan fuar, bu akşam saat 20.00’ye kadar ziyaretçilerini bekliyor olacak.

“Büyük kitlenin gezdiği fuarları biz sanatçılar da çok seviyoruz”

ArtAnkara Fuarı’nda eserleri sergilenen ressam Yasemin Kalyoncu, Ankara’daki fuarın hem sanatçılar hem de sanatseverleri için çok güzel bir buluşma noktası olduğunu söyledi. ArtAnkara’ya birçok kez katıldığını ve bundan memnun olduğunu belirten Kalyoncu, fuarı şu sözlerle değerlendirdi:

“Ankaralı ziyaretçilerin ilgisi ve merakı çok güzel. Sanatseverler her baktıklarında farklı bir ayrıntı fark ettiklerini söylüyorlar. Bizler de onlarla birlikte detayları özümseyebiliyoruz, karşılıklı bir etkileşim oluyor. ArtAnkara sanatçılar ve sanatsever katılımcılar için çok güzel bir buluşma noktası. Böylelikle sanatçılar ve koleksiyonerler olarak birbirimizi görebiliyoruz. Bu yüzden toplu izleyicilerin ve büyük kitlenin gezdiği fuarları biz sanatçılar da çok seviyoruz.”

“Katıldığım fuarlar arasında en başarılı olan ArtAnkara”

Seramik sanatçısı Bülent Şavkın da sanatseverlerin fuara ilgisini çok tatminkâr bulduğunu kaydetti. Şavkın, ArtAnkara fuarına üçüncü katılışı olduğunu ve katıldığı fuarlar arasında en başarılı olanın ArtAnkara olduğunu ifade etti. Şavkın, Ankaralı katılımcılarla bir arada olmanın oldukça memnuniyet verici olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Sanatın gerçek tadını ve değerini anlayabilen kesim Ankara’da. Ankara biraz daha kültür şehri. Takdir edildiğinizi hissediyorsunuz ve gelen kişiler sizi bir üretici satıcı olarak değil sanatçı olarak görüyorlar. ArtAnkara’yı sevmemdeki en büyük sebeplerden biri de bu”

Birbirinden farklı sanat dalından eserleri bulunduran fuar bu yıl da sanatseverler tarafından yoğun ilgi gördü. Her yaştan ziyaretçinin gezdiği fuar, geçen cuma günü ziyarete açılmıştı. ATO Congresium’da düzenlenen ArtAnkara, bugün saat 20.00’ye kadar ziyaret edilebilecek.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/31909
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Bugün son gün: Binlerce sanat eseri ArtAnkara’da sanatseverleri bekliyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat