4 Mayıs 2024, Cumartesi - 19:18

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

‘Çin’in Yönetimi’ kitabının Türkçe tanıtımı yapıldı

Tarih: 17 Nisan 2017

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 182

Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping’in “Çin’in Yönetimi”  kitabının Türkçe ilk baskısının tanıtım töreni, Çin Halk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Liu Yandong ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şimşek’in katılımıyla düzenlendi.

“Çin’in Yönetimi”  kitabının Türkçe ilk baskısının tanıtım töreni öncesinde Şimşek ve Liu ikili görüşme gerçekleştirdi. Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping’in kaleme aldığı kitap üzerine konuşan Liu Yandong, “Çin Devlet Başkanı Şi’nin inisiyatif alarak  öncülük ettiği ‘İpek Yolu Ekonomik Kuşağı’ ile ’21’inci Yüzyıl Deniz İpek Yolu’  projelerine de değindi. Ankara Palas’da Çin Büyükelçiliği tarafından organize edilen etkinliğin iki ülke ilişkilerine katkıda bulunacağını belirten Yandong, ‘’İki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin giderek artması mutluluk verici’’ dedi.

çin-iç-Liu Yandong

Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de, söz konusu kitabın dünya kamuoyunu, Çin Hükümeti’nin felsefesi  ile iç ve dış politikaları konusunda daha fazla bilgilendirmeyi hedeflediğinin  altını çizerek, Devlet Başkanı Şi’nin kitapta, dış politika, kalkınma ve yönetim  ilkelerine yeni vurgular, yeni açıklama ve formülasyonlar getirdiğini vurguladı.

Tanıtım, konuklara ‘’Çin’in Yönetimi’’ isimli kitabın dağıtılmasının ardından düzenlenen kokteylle son buldu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/14048
Yol: Ana sayfa » Yazılar » ‘Çin’in Yönetimi’ kitabının Türkçe tanıtımı yapıldı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat