23 Temmuz 2023, Pazar - 19:24

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

En renkli siyah beyaz

Tarih: 11 Ocak 2013

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 652

Ankara’da bulunan Türkiye’nin en köklü bar ve sanat galerisi ol an ‘Siyah Beyaz’ kurulduğu günden bu yana çizgisini bozmadan hizmet vermeye devam ediyor.

En renkli siyah beyaz

Çağdaş sanatın Türkiye’de bilinmediği ve yadırgandığı bir dönemde ortaya çıkan Siyah Beyaz’a ilk girdiğinizde çeşitli sanatçılar ve barın müdavimlerinin siyah beyaz fotoğrafları ile dolu olan galeri bölümü dikkat çekiyor. Hem bar hem de sanat galerisi olarak hizmet veren Siyah Beyaz’ın kurucusu Faruk Sade, Fransa’ya master yapmak için gittiğinde ilgi alanı sanata kayıyor ve çeyrek asırdır entelektüel çevrenin gözdesi olan bu mekânı kuruyor. Siyah Beyaz’ın doğuşunu Faruk Sade şöyle anlatıyor:”4 Şubat 1984’de, konseptimizi çağdaş sanat olarak belirleyip galeriyi açtık. Çağdaş sanata karşı o yıllarda nükseden bir yadırgamaya ve buna istinaden galerinin sponsor ihtiyacına karşın barı da birlikte açmaya karar verdik, Siyah Beyaz Türkiye’de el değiştirmeden devam eden en eski bardır.”

Siyah Beyaz’ın müdavim kitlesinin yaş ortalamasından ötürü ‘Prostat Bar’, ‘Dinozor Bar’ diye de adlandırıldığını söyleyen Sade’ye “Bar mı daha dominant yoksa galeri mi?” diye sorduğumuzda “Bar ya da galeri baskın diyemeyiz, her ikisi de işlevlerini layığı ile yerine getirmekte” dedi ve ekledi: “Galeri hafta içi 19.00’a, hafta sonları da 20.00’a kadar açık. Bar ise Pazar ve Pazartesi günleri hariç her akşam açık. Çarşamba, Cuma, Cumartesi günleri canlı müzikle, konuklarımıza keyifli anlar sunuyoruz.”

“Önemli olan sizin çizginizi hiçbir zaman bozmamanız”

Ankara’nın en köklü barı ve en köklü çağdaş sanat konseptli galerisi olan Siyah Beyaz’ın sahibi Sade’ye göre Ankara’nın gece hayatı sürekli olarak değişkenlik gösteriyor. Sade, “Kalabalık mekanlar zamanla değişiyor ancak önemli olan sizin çizginizi hiçbir zaman bozmamanız. Barımızın müdavimleri artık hep yaşlandı ama şimdi onların çocukları gelmeye başladı. Bu da bizi çok sevindiriyor, demek ki hâlâ aidiyet hissini dostlarımıza duyurabiliyoruz” dedi.

Siyah Beyaz bir film

Nisan 2010’da vizyona giren ve Tuncel Kurtiz, Derya Alabora, Erkan Can, Şevval Sam, Nejat İşler gibi önemli isimlerin rol aldığı Siyah Beyaz filmi de bu barı anlatıyor. 2010 tarihli 16. Gezici Festival’de Artvin, Ordu ve Ankara’dan tam not alan, bir de üstüne Almanya’da ödül kazanan Siyah Beyaz filmi kimin fikriydi diye sorduğumuzda Sade, “O nihayetinde başarıdan başarıya, ödülden ödüle koşan film fikri, Dr. Ahmet Boyacıoğlu’na ait. Aslen tıp mezunu ama gönlü sinemada olan, yıllardır Ankara Sinema Derneği’ni yöneten, Gezici Festival ve Adana Altın Koza ile ilgilenen Ahmet Boyacıoğlu. Herşeyi o yaptı, o organize etti, ekibi o topladı. Filmi de o yönetti” dedi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/1528
Yol: Ana sayfa » Yazılar » En renkli siyah beyaz

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat