23 Temmuz 2023, Pazar - 15:34

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Gezici Film Festivali Ankara’ya geliyor

Tarih: 28 Kasım 2013

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 174

Ankara Sinema Derneği tarafından düzenlenen Gezici Festival 19. yolculuğuna çıkıyor. Festival 29 Kasım – 5 Aralık tarihleri arasında Ankara’da sinemaseverlerle buluşacak.

geziciAnkara Sinema Derneği tarafından düzenlenen Gezici Festival 19. yolculuğuna Edremit’te Tuncel Kurtiz’i anarak başladı. Festivalin Ankara açılışında ise bu akşam (28 Kasım) Alfred Hitchcock’un sessiz filmi Şantaj (Blackmail), canlı müzik eşliğinde Ankara Resim ve Heykel Müzesi’nde özel bir gösterimle sinemaseverlerle buluşacak.

Gezici Festival’de bu yıl sinemaseverler, Hakkı Kurtuluş ve Melik Saraçoğlu, Ramin Matin, Mahmut Fazıl, Reha Erdem ile filmleri öncesinde yan yana gelme imkânı bulacak.

Bir Ülke: Şili

Gezici Festival izleyicisinin daha önceki yıllardan yakından tanıdığı, Şili sinemasından Sebastián Silva’nın 2010 yapımı Hizmetçi (La Nana) filmi ile Alejandro Fernández Almendras’ın yönettiği Ateş Başında (By the Fire) filmi “Bir Ülke: Şili” bölümünde gösterilecek. Ayrıca Dünya Sineması bölümünde Berlin, Cannes ve Sundance gibi önemli festivallerden ödüllerle dönen son dönem örnekler bir kez daha Gezici Festival izleyicisiyle buluşacak.

“Festival Tuncel Kurtiz’i de unutmadı”

Festivalin büyük destekçilerinden Tuncel Kurtiz’i ölümünün 2. ayında unutmayan Ankara Sinema Derneği üyeleri, festivali bu yıl ünlü oyuncuyu Edremit’te anarak yolculuğuna başlattı. Anma kapsamında Gezici Festival arşivinden seçilen ve 15 yıla yayılan görüntülerden oluşan Gezici Festival’in Yol Arkadaşı: Tuncel Kurtiz adlı belgesel, 2004 yılında Macaristan’da Tuncel Kurtiz, Sema Moritz ve Reyend Bölükbaşı’nın Mediawave Festivali sırasında gerçekleştirdikleri Şeyh Bedrettin Destanı gösterisinin kaydı ve Kurtiz’in 1979 yılında İsveç’te yönettiği ve başrolünü üstlendiği sıra dışı gurbetçi filmi Gül Hasan gösterildi.

Festivalle ilgili ayrıntılı bilgi için http://www.gezicifestival.org adresine başvurulabilir.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/2767
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Gezici Film Festivali Ankara’ya geliyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat