26 Temmuz 2023, Çarşamba - 15:51

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF’liler Ankara Uluslararası Film Festivali’nde

Tarih: 19 Nisan 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 136

İLEF mezunları ve öğrencilerinin yapımında yer aldığı “Kül Kent” adlı belgesel, 29. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde yarışma dışı özel gösterim bölümüne seçildi.

İzmir, Aliağa’daki çevre kirliliğini konu alan ve yapımında İLEF mezunları ile öğrencilerinin yer aldığı “Kül Kent” belgeseli, 29. Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında izleyiciyle buluşacak. Belgesel, 21 Nisan’da saat 16.30’da, yarışma dışı özel gösterim seçkilerinden biri olarak Büyülü Fener Sinemaları’nda gösterilecek.

Çekimleri ocak ayında tamamlanan belgeselde, İLEF mezunu Tolga Barman yönetmen koltuğunda oturdu bir diğer İLEF mezunu Mücahit Halit Araboğa da renk düzenleme görevini üstlendi. Bunun yanı sıra İLEF öğrencileri olan Büşra Alkılıç yönetmen yardımcısı ve Ömer Faruk Erdoğan da kameraman olarak projede yer aldı.

Barman:”Antik kent ve köye odaklandık”

Yönetmen Tolga Barman, belgeselle ilgili şöyle konuştu: “1989 yılında termik santrale karşı yapılmış ve başarıya ulaşmış olan bir eylemle başlıyor belgesel ve 2018’e geldiğimizde durum ne buna bakıyoruz. Bölgede bir termik santral ve sayısız fabrika bulunuyor. Belgeselde odaklandığımız iki nokta var: bir antik kent ve bir köy. Yaşanan sıkıntıları bu iki nokta üzerinden anlatıyoruz.”

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/18134
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF’liler Ankara Uluslararası Film Festivali’nde

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat