24 Temmuz 2023, Pazartesi - 19:15

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İnsan vücudunu keşfe hazır mısınız?

Tarih: 11 Ocak 2013

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 234

Kentpark Alışveriş Merkezi sıra dışı bir sergiye ev sahipliği yaptı. Body Worlds Orijinal Vücut Dünyası sergisi, İstanbul’dan sonra Ankaralılarla da buluştu.

İnsan vücudunu keşfe hazır mısınız?

Fotoğraflar: Gizem Kayacık

Sergilenmeye başlandığı 1995 yılından bu yana dünyada 60’tan fazla ülkede milyonlarca kişinin ziyaret ettiği ve bugüne kadarki en başarılı gezici sergi olarak kabul edilen Body Worlds sergisi dünya çapında büyük yankı uyandırıyor. Eylül’de kapılarını Kentpark AVM’deki ziyaretçilere açan sergi, insan vücudunun oluşumu, karmaşıklığı üzerine ilginç bir yolculuk sundu. Ziyaretçilerin yüzde 9’u, sergiyi ziyaret ettikten sonra daha az sigara içtiklerini veya sigarayı bıraktıklarını, yüzde 33’ü daha sağlıklı beslenmeye başladıklarını ve yüzde 25’i ise daha fazla spor yaptıklarını belirtti.

İnsan vücudunu keşfe hazır mısınız?

Ankara Üniversitesi’nin de büyük destek verdiği sergiyi, benzerlerinden farklı kılan en önemli nokta sergilenen bedenlerin, öldükten sonra bilimin gelişimi için vücutlarını bağışlayan kişilere ait olduğu tek sergi oluşu.

Ünlü Alman bilim adamı ve anatomist Dr. Gunter Von Hagens tarafından plastinasyon tekniği uygulanarak çürümeleri engellenen 200’ün üzerinde gerçek insan bedeninin yer aldığı sergi, geçtiğimiz yıllarda İstanbul’da sergilenmiş ve Ankara’da olduğu gibi yoğun ilgi çekmişti.

Kadavralar neden çürümüyor?

Plastinasyon tekniği ile anatomik örnekler nem ve sudan arındırıldıktan sonra polimer bir madde ile kaplanarak çürümelerinin engelleniyor ve gerçekçi bir görünüm ortaya çıkıyor.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/1538
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İnsan vücudunu keşfe hazır mısınız?

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat