26 Temmuz 2023, Çarşamba - 14:52

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Kadın yazarlar ÇSM’de buluştu

Tarih: 17 Eylül 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 78

Çankaya Belediyesi’nin düzenlediği “Kadın Yazarlar Haftası” başladı.

Çankaya Belediyesi tarafından üçüncü kez düzenlenen “Kadın Yazarlar Haftası” dün Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde (ÇSM) başladı. Reyhan Saygın’ın imza töreniyle başlayan etkinlik söyleşiyle devam etti. Burcu Şimşek ve Reyhan Saygın’ın katıldığı söyleşiye Aksu Bora moderatörlük yaptı.

Aksu Bora, dinleyicilere kısa bir açılış konuşması yaptıktan sonra sözü Reyhan Saygın’a bıraktı.

“Kelimelerim benim özgürlüğüm”

Saygın, “kelimelerim benim özgürlüğüm, sermayem” diyerek kelimelerin gücünü 17 yaşında anladığını ve etrafındaki insanları kelimeleri ile etkilemeye o yaştan itibaren başladığını söyledi. Ayrıca 2000’li yıllarda bir blog kurduğuna da değinen yazar, blogunu bir kaç yıl günlük gibi kullandığını ve daha sonra daha profesyonel yazılar yazdığını söyledi.

Reyhan Saygın’dan sonra sözü Burcu Şimşek aldı. Kalabalık bir dinleyici kitlesi olduğunu dile getiren Şimşek, bundan duyduğu memnuniyeti paylaştı. Şimşek, dijital hikayelerin cinsiyet eşitsizliği üzerine durduğunu söyledi. Şimşek, konuşmasının ardından cinsiyet eşitsizliği ile ilgili bir belgesel gösterimi yaptı.

Söyleşi soru-cevap bölümünden sonra sona erdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/24608
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Kadın yazarlar ÇSM’de buluştu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat