16 Temmuz 2023, Pazar - 14:05

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Kapital Manga serisi

Tarih: 20 Ekim 2011

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 57

Kapital Manga serisinin ilk cildi Ekim 2009’da ikinci cildi ise ocak 2010’da basıldı ve günümüze kadar birinci cilt 12.200 ikinci cilt ise 6.880 sattı.

Serinin okuyucular tarafından yoğun ilgiyle karşılanması üzerine görüştüğümüz Yordam Kitap Yayın Yönetmeni Hayri Erdoğan, “Eserin özelliklerini hatırladığımızda kitaba olan ilgiyi olağan görmemiz gerekir” dedi. Önemli bir teorik yapıt olan Kapital’in, bir öyküyle iç içe ve çizgilerle anlatılmasını heyecan verici olarak yorumlayan Erdoğan, okurlardan bir kısmının da “Kapital’den çok az şey taşıyor” diye eleştirilerde bulunduğunu belirtti.

Son iki yıl içerisinde Kapital satışlarının artmasında manganın da etkisinin olduğunu söyleyen Erdoğan, “Kapital Manga’nın, Kapital’in tanıtılmasına büyük katkı sağladığını ve Kapital’i okumaya özendirdiğini” belirtti. Erdoğan, Kapital’i kapitalizmin doğasını ve işleyiş yasalarını çözümleyen ve bugüne kadar aşılamamış bir eser olarak niteledi. Kapital’in ününe rağmen okuyan sayısının az olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Kapital Manga’nın Kapital hakkında okuyucuya fikir vereceğini” söyledi.
Birçok yayıncının dünya klasiklerinin çizgi roman uyarlamaların piyasaya sürmeye başlamasıyla ilgili olarak, geniş bir talebin olduğunu ve yayıncıların da bu kitleye seslenen ürünleri piyasaya sürmesinin doğal olduğunu söyledi. Dünya klasikleriyle çizgi romanların farklı türler olduğunu belirten Erdoğan, “Çizgi romanı okudum eserin orijinalini okumama gerek kalmadı” algısı yaratacak tutumlardan kaçınmak gerektiğini belirtti.

Hayri Erdoğan, çizgi roman piyasasındaki tatminkâr satışların üreticiye cesaret verdiğini belirtti. Talebin yoğunluğunun da üretimde kaliteyi düşürdüğünü vurgulayan Erdoğan, “Çizgi romanlara olan dönemsel ilginin azalacağını, olağan seyrine varacağını rahatlıkla söyleyebilirim. O zaman ürünler daha ciddi ve kaliteli olacaktır” dedi.
Japon kültürünün bir ürünü olan mangaların kültürler arası yakınlaşmada önemli bir yeri olduğunu belirten Erdoğan, Yordam Kitap’ın Kapital Manga ve ardından yayınladığı manga serisiyle birlikte kültürler arası etkileşime katkıda bulundukları kanaatinde olduğunu söyledi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/2061
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Kapital Manga serisi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat