21 Temmuz 2023, Cuma - 21:20

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Mavi Salon’da RMC Müzik Günleri

Tarih: 29 Mayıs 2012

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 122

Ankara Üniversitesi Rock Musikisi Cemiyeti’nin (RMC) gerçekleştirdiği Müzik Günleri’nde birçok etkinlik öğrencilerle buluşturuldu.

Mavi Salon’da RMC Müzik Günleri

Fotoğraf: Ender Baykuş

Ankara Üniversitesi Tandoğan Merkez Kampüs Mavi Salon’da 20-21 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen etkinlikte, İskender Paydaş ve Zakkum grubu gibi ünlülerle söyleşi gerçekleştirildi. RMC ve IF Performance Hall işbirliği ile gerçekleştirilen etkinliğe katılan sanatçılar öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Söyleşiye 20 Mart’ta katılan İskender Paydaş, müziği meslek olarak seçmediğini, müzisyen olarak doğduğunu ifade etti. Son zamanlarda birçok sanatçıyla düet yapan Paydaş, “Şöhret ile normal insan arasındaki mesafeyi kısa sürede aşabildiğiniz anda daha fazla üretmeye başlıyorsunuz. Bu çalıştığım insanların karakterine de bağlı bir şey” dedi. Yarım kalmış projelerinin olduğunu belirten Paydaş, 1999 yılında kendi albümünü yapmaya başladığını ve 2011 yılında bitirdiğini söyledi. Paydaş, albümün uzun süreli olduğunun da altını çizdi.

Müzik tarzının insanı belirleyici nitelikte olduğunu belirten Paydaş, “Bütün yaptığım tarzlarda ortak bir fikir var: Gerçek dünyada yapamadığım şeyleri hayal dünyamda yapıyorum ve bunu fiziksel ortamda dönüştürüyorum. Bunun adı müzik. Bunu hangi müzik aleti ile ya da hangi müzik tarzı ile yaptığınız önemli değil. Önemli olan müziğin ne anlattığı. Tarz benim için sorun değil” dedi.

“Doğru insanı seçtiğinizde ona bir şeyler öğretmek sizi rahatlatıyor”

Jüri başkanı olduğu bir yarışmadan genç müzisyenlere projelerinde fırsat tanıyan Paydaş, “Biri gitaristim oluyor biri solistim. Ben ne öğrendiysem onlara da öğretmeye çalışıyorum. Özellikle onları seçmemin sebebi de karakterleri. Hem zorluklarla başa çıkabilecekler hem de görgü sahibi olacaklar. Doğru insanı seçtiğinizde ona bir şeyler öğretmek hem sizi rahatlatıyor hem de bildiklerinizin devam edecek olması bir tatmin duygusu yaratıyor” dedi.

“Beklentilerimizi ‘13’ adlı albümde karşıladık”

Cover grubu olarak 1999 yılında kurulan Zakkum grubu, söyleşide grubun kurulduğu günlerden bahsetti. İlk sahnelerinin çok heyecanlı olduğunu söyleyen Grup, Anason adlı şarkıyla ve 13 adlı albümleriyle beklentilerini karşıladıklarını belirtti. Farklı seslerle çalışmayı sevdiklerini belirten Grup, “Daha önce Teoman ve Seyyal Taner’le çalışmıştık. Bir sonraki düetlerimiz Hayko Cepkin’le ve Cem Adrian ile olacak” dedi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/468
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Mavi Salon’da RMC Müzik Günleri

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat