2 Ağustos 2023, Çarşamba - 00:15

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Meksika ayı devam ediyor

Tarih: 14 Eylül 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 56

Meksika ve Türkiye arasındaki dostluk ve dayanışma bağları, “Türkiye’de Meksika Programı” kapsamında, eylül ayı boyunca düzenlenen kültürel etkinliklerle derinleşmeye devam ediyor.

Meksika’nın Türkiye Büyükelçiliği ve Türkiye, ortaklaşa hazırladıkları ve eylül ayına yayılan kültürel etkinlik programıyla, iki ülke arasındaki bağları arttırmayı hedefliyor. Ankaralılar, 26-29 Eylül’de Meksikalı şef Juan Miquel Prada eşliğinde düzenlenen Meksika Gastronomi Festivali’nde Meksika’nın lezzet birikimi ile tanışma fırsatı yakalayacaklar.

“Meksika Haftası” 

Expo 2016 Antalya kapsamında ise, düzenlenecek farklı etkinliklerle “Meksika Haftası” yapılacak. “Meksika Haftası”nda,  12-16 Eylül’de Juan Miquel Prada eşliğinde düzenlenen Meksika Gastronomi Festivali’nde katılımcılar Meksika kültürünün lezzetlerini tadabilecekler. 12-13 Eylül’de el Mariachi Mezcal, Antalya’da sahne alırken, 16 Eylül’de Meksikalı Fotoğrafçı Fernando Franco’nun “Ölümsüz Tanrılar Ülkesi: Oaxaca” fotoğraf sergisi açılacak.

Türkiye’de Meksika kültürünü tanıtan ve ülkeler arası kültür bağı oluşturan “Türkiye’de Meksika Ayı”, 30 Eylül’de Hilton Otel’inde yapılacak Meksika kutlamalarıyla sona erecek.

Türk halkına Meksika’nın zengin ve çeşitli kültürünü tanıtarak iki ülke arasındaki dostluk ve dayanışma bağlarını derinleştirmek amacıyla hazırlanan “Türkiye’de Meksika Ayı” programı, 8 Eylül Perşembe günü, Meksikalı sanatçı Sandra Pani’nin Ankara CerModern’de sergileneceği, “Ağaç Olmak” seçkisiyle başlamıştı. Ayrıca program dâhilinde müzikseverler, 9 Eylül’de el Mariachi Mezcal, “Jazz Expose” kapsamında düzenlenen konserle Meksika müziğini dinleme fırsatı yakalamışlardı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/11991
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Meksika ayı devam ediyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat