17 Temmuz 2023, Pazartesi - 19:23

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

‘Müziği aşkla yapıyoruz’

Tarih: 12 Ocak 2013

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 258

Türkiye’ye ska ve punk müziği getiren Athena Grubu 21 Ekim’de Jolly Joker’de verdiği konser öncesinde Görünüm’e konuştu.

'Müziği aşkla yapıyoruz'

Fotoğraflar: Ender Baykuş

Sevilen şarkılarıyla büyük hayran kitlesine sahip olan Athena grubu, Ankara seyircisiyle buluştu. Son albümlerindeki parçaların yanı sıra eski parçalarını da seslendiren grup, gecenin sonunda Orhan Gencebay’dan ‘Bir araya gelemeyiz’i de seslendirdi. Grubun solisti Gökhan Özoğuz, “Toprağa sırtımızı ve ayaklarımızı koyup yüzümüzü de dünyaya açtığımız zaman istediğimiz müziği yapmış oluyoruz” dedi.

“Eurovision doğru bir yer”

Eurovision’un artısının da eksisinin de olduğunu söyleyen Grup, “Avrupa’da özellikle Londra’da ve Almanya’da gittiğimiz her yerde herkes bizi biliyor. Ben müziğimi herkesle, bütün ülkelerle paylaşmak istiyorum diyorsanız Eurovision doğru bir yer” dedi. Gruba göre son albümleri onlar için dönüm noktası oldu. Özoğuz, “Çaldığınız müziğe inanıyorsanız, çalarken onunla beraber deliriyorsanız, o müziğin sevilmemesine imkân yok” dedi.

'Müziği aşkla yapıyoruz'

“Türk musikisi büyük bir derya”

“Müziğimizin tarzı Batılı olsa da içeriği hep Türk” diye belirten grubun gitaristi Hakan Özoğuz, “Müziği severek aşkla yapıyoruz. Müziğimizi mümkün olduğunca fazla insanla paylaşmaya çalışıyoruz” dedi. Müzik piyasasında bireyselliğin ön plana çıktığını belirten Özoğuz, “Herkes müzik yaparken başkalarına muhtaç kalmadan yapıyor. Bu durum müzik piyasasına eksiden çok artı katıyor” diyerek konuşmasına devam etti.

Türkiye’deki müziğin çok önemli bir yerde olduğuna dikkat çeken Gökhan Özoğuz, sözlerini şöyle bitirdi: “Çok iyi gruplar gelecek. Türk musikisi özellikle Londra’da çok önemli bir yerde, çok büyük bir derya. Türk müziği gelecekte çok daha güzel yerlere gelecek.”

Athena – Her Şey Yolunda

Grubun 16 Ocak 2002’de çıkarmış olduğu “Her Şey Yolunda” albümü Avrupa Müzik etiketi ile tekrar yayımlandı. Yawaşş Yawaşş, Öpücük, Sen de Yap, Yorulmak Olmaz, Fik Fik, Beyoğlu, Topukla, An isimleriyle toplam 8 şarkıyı içeren albüm 29 Mayıs 2012’de hayranlarıyla buluştu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/1559
Yol: Ana sayfa » Yazılar » ‘Müziği aşkla yapıyoruz’

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat