24 Temmuz 2023, Pazartesi - 22:05

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

ODTÜ’de 3. Fotoğraf Şenliği başladı

Tarih: 23 Mart 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 217

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Amatör Fotoğrafçılar Topluluğu (AFT) tarafından üçüncüsü düzenlenen ODTÜ Fotoğraf Şenliği başladı.

Amatör fotoğrafçıların eserlerini fotoğrafseverlerle paylaşma imkanı bulabildiği ODTÜ Fotoğraf Şenliği bugün Mimarlık Fakültesinde başladı. Şenlikte analog fotoğraflar yoğunluk gösteriyor ve bu fotoğrafların çoğu agrandizör kullanarak basılan fotoğraflardan oluşuyor. Şenlik süresince “Analoğun Fetişleştirilmesi”, “Fotoğrafın Geleceği”, “Fotoğrafta Gerçeklik Algısının Değişimi” gibi fotoğrafın teknik veya kuramsal açıdan ele alındığı söyleşiler de yapılacak. Şenliğe Hacettepe Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 9 Eylül Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi gibi farklı üniversitelerden de katılım yüksekti. Analog ve dijital fotoğrafların bulunduğu şenlik 27 Mart’a kadar gezilebilecek.

Alkan Uçarsu

Fotoğraf: Alkan Uçarsu

Şenlikte Kobane de var kentsel dönüşüm de

Şenlikte yer alan sergilerde konular çeşitlilik gösteriyor. Tunceli Üniversitesi Fotoğrafçılık Topluluğu “Anadolu’dan Manzaralar” başlıklı sergisiyle şenlikte yer alırken, Çiğdemtepe Fotoğrafçılık KulübüŞentepe’de Kentsel Dönüşüm-2 Gidenlerin Ardından” isimli sergisiyle yer alıyor. Redfotoğraf  grubu ise “Kobane Fotoğraf Koridoru” isimli sergisini fotoğrafseverlere sunuyor.

“Fotoğrafla ilgilenen herkes şenliğe gelmeli”

Fotoğrafları şenlikte sergilenen İstanbul Üniversitesinden Zaid Aljaafari, geçen seneki etkinliğe de katıldığını söylerek, AFT’nin çok güzel bir topluluk olduğunu ve çok güzel bir etkinlik düzenlediklerini dile getirdi. Zaid Aljaafari, bu etkinlik sayesinde aynı hobiyi paylaşan insanların beraber vakit geçirebilecekleri bir ortamın yaratıldığına ve bunun çok önemli olduğuna değindi. Aynı zamanda insanların fotoğraflarını göstermek için sanal bir ortam olan internet yerine gerçek baskılar alarak fotoğraflarını paylaştığını söyleyen Aljaafari, tüm fotoğrafçıları ve fotoğraf sevenleri sergiye davet ediyor.

Kendisinin de amatör bir fotoğrafçı olduğunu söyleyen Işıl Selen Çiçek ise, şenlikten çok memnun kaldığını, geçen seneye göre sergiyi daha iyi bulduğunu dile getirdi. Özellikle analog fotoğrafları çok beğendiğini söyleyen Çiçek, “Analog fotoğrafların renk geçişleri ve baskı teknikleri çok güzel” dedi. Işıl Selen Çiçek ayrıca, fotoğrafla ilgilenen herkesin şenliğe gelip sergilenen fotoğrafları görmesi gerektiğini söyledi.

Şenlikle ilgili detaylı bilgi için: aft.metu.edu.tr

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/6268
Yol: Ana sayfa » Yazılar » ODTÜ’de 3. Fotoğraf Şenliği başladı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat