16 Temmuz 2023, Pazar - 10:39

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

“Piraye” Ankara’da

Tarih: 18 Mart 2022

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 56

Nazım Hikmet’in yazdığı mektup ve şiirlerden uyarlanan tek kişilik oyunda sahnede Murat Çıdamlı olacak. Eser, bir ay içinde üç kez Ankaralılar buluşacak.

Memleket şairi Nazım Hikmet’in ölümsüz aşkı Piraye’ye yazdığı mektuplardan yola çıkarak hazırlanan “Piraye” oyunu, Ankara’da sahnelenmeye başlıyor. Ödüllü yönetmen ve oyuncu Murat Çidamlı’nın yönettiği ve oynadığı tek kişilik “Piraye” oyununu, Eylül Kuzgunbay uyarladı. Oyun, bugün, 16 Nisan ve 21 Nisan günlerinde olmak üzere üç kez sahnelenecek.

Türk dilinin en büyük şairlerinden Nazım Hikmet, eşi Piraye’ye 1933’ten 1950’ye kadar, aralıklı olarak hapishanede geçirdiği 17 yıl boyunca yüzlerce mektup yazdı. Bu mektuplar aracılığıyla aşkını, kavgasını, hasretini Piraye ile paylaştı. Piraye, bütün mektupları yıllar boyu sakladı. Nazım Hikmet’in mektup ve şiirlerinden yola çıkarak hazırlanan oyun, Mart ve Nisan ayında toplam üç kez Ankaralı tiyatroseverlerle buluşacak.

Ne zaman, nerede?

Piraye, şu günler ve sahnelerde izlenebilecek:

18 Mart Cuma 20.00 – Ankara Devlet Tiyatrosu Şinasi Sahnesi

16 Nisan Sumartesi 20.00 – Yenimahalle 4 Mevsim Tiyatro Salonu

21 Nisan Perşembe 20.00 – Ankara Akün Sahnesi

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/31965
Yol: Ana sayfa » Yazılar » “Piraye” Ankara’da

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat