6 Kasım 2024, Çarşamba - 18:22

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

“Sanatıma Dokunma, Sahnelerimiz Satılamaz”

Tarih: 07 Aralık 2014

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 101

Birçok sivil toplum örgütü ve sanatçı 7 Aralıkta Kuğulu Parkta toplanarak, Akün ve Şinasi Sahnelerinin satılmasını “Sanatıma dokunma”, “Sahnelerimiz satılamaz” stickerları ve “Akün ve Şinasi Sahneleri halkındır; satılamaz” sloganlarıyla protesto etti.

Fotoğraf: Melike Koç

Fotoğraf: Melike Koç

Sunuculuğunu Ebru Nil Aydın ve Devlet Tiyatroları Sanatçıları Derneği (DETİS) İkinci Başkanı Boğaçhan Sözmen‘in yaptığı etkinlik, öğleden sonra başlayıp 17.00’a kadar konserler eşliğinde sürdü.

Kültür Sanat-Sen, DETİS, Devlet Tiyatrosu Opera ve Bale Çalışanları Yardımlaşma Vakfı (TOBAV), Tiyatro Oyuncuları Meslek Birliği (TOMEB), Nazım Hikmet Kültür Merkezi (NHKM), Ankara Devlet Halk Müziği sanatçıları, Devlet Opera ve Bale sanatçıları ve müzisyenlerinin de destek verdiği etkinlik, gün boyu güzel görüntülere sahne oldu.

Etkinlikte, Vedat Sakman ve RED grubundan Güneş Duru’nun yanı sıra Grup Gündoğarken, Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi Korosu ve Başkent Dayanışması Halk Korosu sahne aldı. Etkinliğe Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıkaya da destek verdi.

Fotoğraf: Melike Koç

Fotoğraf: Melike Koç

“Sanat, çağdaş toplumların gücüdür”

Etkinlikte Kültür Sanat-Sen, DETİS ve TOBAV ve TOMEB’in ortak bildirisi okundu. Bildiride şu ifadeler yer aldı: ”Devlet, Türkiye Sanat Kurumu (TÜSAK) yasa tasarısı ile Devlet Tiyatroları ve Devlet Opera ve Balesinin kuruluş yasalarını ortadan kaldırarak, sanatsal idari özgürlüğünü yok ediyor. Sanat kurumlarını cılızlaştırarak, onları tek sesli kılmak ardından da tüm sanat camiasında muhafazakar nitelikli bir sanatın egemenliğini sağlamak, sanatı taşeronlaştırarak rant alanlarına dönüştürmek hedefleniyor. Peki neden korkuluyor sanattan? Çünkü sanat; hele topluluk önünde topluca icra edilen sahne sanatları bir halkın uygarlık düzeyinin en önemli göstergelerinin başında gelir. Sanat, çağdaş toplumların gücüdür.”

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/5270
Yol: Ana sayfa » Yazılar » “Sanatıma Dokunma, Sahnelerimiz Satılamaz”

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Eskişehirli kadın çiftçiler, Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nde Ankara’daydı

Eskişehirli kadın çiftçiler, Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü Ankara’da çeşitli etkinliklerle kutladı. Anıtkabir’i ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Başkent Kalkınma Projesi’ni ziyaret eden çiftçiler, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde yapılan forumda kürsüden seslendi: “Çiftçi doğduk, çiftçi öleceğiz.”

Kapat