3 Kasım 2023, Cuma - 18:10

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Türkiye’nin “kadın” temalı ilk festivali, sanatseverlerle buluşacak

Tarih: 31 Ocak 2021

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 91

Türkiye’de ilk defa “kadın” temasıyla düzenlenen “Kadın Oyunları Festivali”, 4-11 Mart tarihleri arasında Ankara’da, 17-27 Mart tarihleri arasında Balıkesir Ayvalık’ta sanatseverlerin beğenisine sunulacak. COVİD-19 salgını nedeniyle boş bırakılan koltuklarda, erkeklerin öldürdüğü kadınların fotoğrafları yer alacak ve koltuk satışlarından elde edilen gelirlerin bir bölümüyle kadın mücadelesine destek verilecek.

Ankara Sanat Tiyatrosu’nun sanat yönetmenliğini, Atölye Kültür Sanat’ın organizasyonunu üstlendiği “Kadın Oyunları Festivali”, mart ayında başlıyor. Türkiye’de ilk defa “kadın” temasıyla düzenlenecek festival, 4-11 Mart tarihleri arasında Ankara Sanat Tiyatrosu Bilkent Sahne’de, 17-27 Mart tarihleri arasında Balıkesir Ayvalık Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde sanatseverlerle buluşacak. Festival, şartların uygun olması durumunda da iki farklı kentte dijital platformlara taşınacak.

“Fiziksel veya psikolojik erkek şiddeti ya da sosyal, ekonomik, siyasal bir hak kaybı ile gündeme gelen kadınların mücadelesine omuz vermek ve farkındalık yaratmak” amacıyla düzenlenecek festivalde, salgın koşulları dikkate alınacak ve sınırlı sayıda seyirci kabul edilecek. Boş bırakılan koltuklara erkeklerin öldürdüğü kadınların fotoğrafları yer alacak. Bu koltuklar destek olmak isteyen yurttaşların satışına sunulacak ve elde edilen gelirin bir kısmı kamuoyuna yapılacak duyuru ile kadın mücadelesine destek veren bir kuruma bağışlanacak.

Karikatürist Ramize Erer’in kadın temalı karikatürleri de festival süresi boyunca Bilkent Center’da ziyaretçilere açık olacak.

Festival ekibi tarafından yapılan açıklama ise şöyle:

“Sosyal yaşantının neredeyse tümünün durma noktasına geldiği pandemi sürecinde ilki gerçekleştirilecek olan Kadın Oyunları Festivali’nin bir festivalden daha öte amaçlara hizmet edeceği umudunu taşıyoruz. Her gün fiziksel veya psikolojik erkek şiddeti ya da sosyal, ekonomik, siyasal bir hak kaybı ile gündeme gelen ülkemiz kadınlarının her alanda mücadelesine omuz vermek, farkındalık oluşturmak amacı ile sanatın gücünü kullanmaya karar vererek yola koyulduk. Bu amaçla sanatın yetkinleştirici, bütünleştirici, iyileştirici ve sorunlara farklı açılardan da bakmamızı sağlayan sosyolojik ve psikolojik etkilerini öne çıkarmak istedik.”

 

 

 

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/30136
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Türkiye’nin “kadın” temalı ilk festivali, sanatseverlerle buluşacak

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara Üniversitesi’nden 100’üncü yıl için fener alayı

Ankara Üniversitesi 100'üncü yıl fener alayı 29 Ekim akşamı saat 18.30’da başlayacak

Kapat