16 Temmuz 2023, Pazar - 10:39

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Usta tiyatrocu Nuri Gökaşan, “Adam Adam” ile Ankara’da

Tarih: 23 Şubat 2022

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 69

Deneyimli oyuncu Nuri Gökaşan, kendi yazdığı, yönettiği ve oynadığı tek kişilik oyunu “Adam Adam” ile Yılmaz Güney Sahnesi’nde seyirciyle buluşuyor.

Uzun yıllardır sahnelenen ve seyircinin büyük beğenisini toplayan Adam Adam, Ankaralı tiyatro severlerin karşısına çıkıyor. Nuri Gökaşan’ın tek kişilik oyunu, Yılmaz Güney Sahnesi’nde ücretsiz sergilenecek.

Dünyanın pek çok ülkesinde sahneye konan oyun, akıl hastanesinin bahçesinde “Düşünen Adam” heykeliyle konuşan bir kişinin “düzene ayak uydurmanın zorunlu olup olmadığı” sorusuna cevap arayışını konu alıyor.

Antik Yunan’dan bugüne kadar gelen “diyalektik tartışma sanatı” tarzıyla kurgulanan ve senaryosu kitaplaştırılan “Adam Adam”, bireyin özgür iradesinin yok sayılmasının neden olduğu durumlara ışık tutmaya çalışıyor.

Nuri Gökaşan’ın, tiyatro eleştirmenlerinden de büyük övgüler aldığı oyun, yarın saat 20.00’de Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi’nde seyirciyle ücretsiz buluşacak.

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/31751
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Usta tiyatrocu Nuri Gökaşan, “Adam Adam” ile Ankara’da

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat