17 Temmuz 2023, Pazartesi - 04:55

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Yavuz Önen’i konu alan karikatür sergisi bugün sona eriyor

Tarih: 05 Kasım 2020

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 61

İnsan hakları savunucusu ve eski TMMOB Başkanlarından Yavuz Önen’i anlatan karikatürleri görmek için bugün son gün.

Türkiye yakın tarihinin önemli insan hakları savunularından olan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nde uzun yıllar başkanlık görevi yürüten Mimar Yavuz Önen’i anlatan karikatürlerin yer aldığı sergi, ziyaretçilerini bekliyor.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi ile Karikatürcüler Derneği tarafından 3 Kasım’da açılan “Çizgilerle Yavuz Önen Karikatür Resim Sergisi” bugün de karikatür sevenleri ve Önen’i yakından tanımak isteyenleri, ağırlamaya devam ediyor.

İnsan Hakları Derneği ile Türkiye İnsan Hakları Vakfı kurucularından da olan Önen’in seksen ikinci doğum gününe özel karikatürlerinin yer aldığı ve MO Ankara Şubesinde görülebilecek sergide Türkiye’den karikatüristlerin 19 eseri yer alıyor.

Mimar Yavuz Önen de, kendisi için açılan sergiye ilişkin bir mesaj göndererek, şunları ifade etti: “Bu bir dayanışma ve anı tarzı. Bana değer atfettikleri, pandemi ve afet ortamında bir dostluk ortamı yarattıkları için teşekkür ediyorum. Karikatürlerimi yapan sanatçılara da teşekkürlerimi sunuyorum.”

 

Önen’in öz yaşam öyküsünü anlattığı “Hayatı Sevdim” başlıklı kitabı da Dipnot Yayınları etiketiyle bir süre önce okuyucuyla buluşmuştu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/29569
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Yavuz Önen’i konu alan karikatür sergisi bugün sona eriyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat