22 Temmuz 2023, Cumartesi - 11:38

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

“Yol” yola çıktı: 22 fotoğrafçıdan analog fotoğraf sergisi

Tarih: 15 Şubat 2020

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 211

Ankaralı fotoğraf sanatçılarının çektiği fotoğraflardan oluşan “Yol” sergisi ziyaretçilere açıldı. 

Bir grup fotoğrafçının girişimiyle 2018 yılında kurulan Analog Ankara fotoğraf topluluğu, “Yol” başlıklı karma fotoğraf sergisini açtı. Altı+Bir sanat galerisinde açılan sergide, Türkiye’nin farklı yerlerinde çekimler yapan 22 fotoğrafçının çalışmaları bulunuyor. Yol temalı fotoğrafların yer aldığı sergi, 14-23 Şubat tarihleri arasında devam edecek.

Sergiye katılan fotoğrafçılardan Öyküm Hüma Keskin, Analog Ankara inisiyatifinin, Ankara’da analog fotoğrafçılıkla ilgilenen insanları bir araya getirerek, bir şeyler üretme çabasına katkı sağlamak için kurulduğunu ifade etti. Topluluğun bir süredir geziler ve buluşmalar düzenlediğini söyleyen Keskin, serginin hazırlıklarının çeşitli sorunlar nedeniyle uzadığını belirterek, “Analog fotoğrafçılığın da getirmiş olduğu bir yavaşlık, bu hızlı tüketim topluluğundan kaçmaya çalışmamızın etkisini de serginin uzun oluşuna bağlayabiliriz. Biz bu serginin bir parçası olmaktan çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Katılımcılardan Sinan Uçarsu, Analog Ankara topluluğunun kuruluşundan itibaren sergi açma düşüncesi taşıdığını, ancak bu sürecin oldukça yavaş ilerlediğini kaydetti. Fotoğraf seçimi ve basımı gibi konularda aksamalar yaşadıklarını sözlerine ekleyen Uçarsu, serginin ardından Ankara’da atölyeler ve buluşmalar gibi etkinlikler düzenlemeyi sürdüreceklerinin altını çizdi. Uçarsu, analog fotoğrafçılığın farkları üzerine, “Bizim yaptığımız, diğerlerinden farklı olarak, tüketimi yavaşlatmak. Dijital fotoğraf makinelerinde, telefonlarda çok hızlı biçimde fotoğraf üretip tüketebiliyorsunuz; ancak analog fotoğrafçılıkta, fotoğrafın çekiminden görülmesine kadar bir bekleme süreci var. Bu da fotoğrafa olan emeğin artmasını sağlıyor. Bu yüzden analog fotoğrafçılığı tercih ediyoruz” diye konuştu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/27024
Yol: Ana sayfa » Yazılar » “Yol” yola çıktı: 22 fotoğrafçıdan analog fotoğraf sergisi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat