23 Temmuz 2023, Pazar - 19:24

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

ÇGD ödülleri sahiplerini buldu

Tarih: 18 Mart 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 97

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), “2014 Yılın Başarılı Gazetecileri Ödülleri” sahiplerini buldu.

ÇGD 2014 Yılın Başarılı Gazetecileri Ödülleri, 15 Mart Pazar günü Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezindeki törenle sahiplerine verildi. Törende 18 kategori altında 23 ödül verilirken, töreninin sunuculuğunu Çınar Livane Özer, açılış konuşmasını ise ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay yaptı.

Abakay: “Saray gazetecileri, mesleğin yüz karasıdır”

İfade özgürlüğü sıralamalarında Türkiye’nin Afrika ülkeleri arasında yer aldığını söyleyen Abakay, halkın haber alma hakkı için görev yapan gazetecilere meydanlarda polislerin saldırdığını, gazete patronlarının ise sendikal örgütlenmeleri engellediğini belirtti. AKP iktidarı döneminde medyanın devletleştirildiğini kaydeden ÇGD Genel Başkanı, “Bağımsız gazetecilerin yerini sırtını iktidara dayayan ‘saray gazetecileri’ almaya başladı. Bunlar mesleğin yüz karasıdır” diye konuştu.

_DSC7021 (600x392)

Fotoğraf: Alkan Uçarsu

Kılıçdaroğlu: “Hortumu keserseniz o gazeteleri okuyan olmaz”

Özel Onur Ödülü, Soma’daki katliamdan sağ kurtulan ve “Çizmelerimi çıkarayım mı? Sedye kirlenmesin” cümlesiyle akıllarda yer edinen Murat Yalçın ve katliamda ölen ağabeyi Nuran Yankın’ın cesedini taşıdığı battaniyeyi “İhtiyacı olan başka biri kullanır” diyerek Kızılay’a iade eden Ahmet Yankın’ın şahsında bütün onurlu emekçilere verildi. Ödülü, Dev Maden-Sen Soma Temsilcisi Yılmaz Kızılırmak, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök’ün elinden aldı.

Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabiri Ferit Demir, “TOKİ zengine çalışıyor” başlıklı haberiyle Haber Ödülü’nü aldı. Demir’e ödülünü veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de iki tür medya var. Bir grup zor koşullarda tarafsız gazetecilik yapmaya çalışır. Bir başka grupsa iktidara endekslidir. Onlara havuz medyası diyoruz. Bunların paraları pulları bol medya patronları var. Bir arkadaşımız “O gazetelere el koyacağız” dedi. Hayır, arkadaşlar onu yapmaya gerek yok. Sadece hortumu keseceksiniz. Hortumu keserseniz o gazeteleri okuyan olmaz. Bu kadar yalanın üretildiği bir siyasal dönemle hiç karşı karşıya kalmadım. Fakat sizler özgürce yazı yazdığınız, kaleminizi satmadığınız sürece bu ülkede çok şey değiştireceğiz, aydınlık bir Türkiye yaratacağız” dedi.

Fotoğraf: Alkan Uçarsu

Fotoğraf: Alkan Uçarsu

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Ödülü, Ali İsmail Korkmaz’ı öldüren polis Mevlüt Saldoğan’ın AKP Batman Milletvekili Ziver Özdemir’le telefon görüşmesini, “Zanlının telefonundan AKP’li vekil aranmış” başlığıyla haberleştiren BirGün Gazetesi muhabiri Uğur Koç’a verildi. Koç, ödülünü Uğur Mumcu’nun kızı Özge Mumcu Aybars’tan aldı.

Mustafa Ekmekçi Haber Ödülü, “Hüseyin Avni Paşa Korusu ve Köşkü gerçeği” haberiyle Cumhuriyet Gazetesi Haber Müdürü Aykut Küçükkaya’ya, Mustafa Ekmekçi’nin eşi Aldoğan Ekmekçi tarafından verildi.

Rafet Genç Haber Ödülü’nü “Türk Hava Kurumu’nda yolsuzluk” haberiyle Hürriyet Gazetesi yargı muhabiri Nurettin Kurt; Behzat Miser Haber Ödülü’nü ise çocukların IŞİD terörünün gölgesinde Suruç’ta verdikleri yaşam mücadelesini konu alan “Suruç’ta Çocukların Kardeşlik Maçı” haberiyle Yurt gazetesinden Seda Bugari aldı.

Fotoğraf Ödülü “‘Baş’bakan Sevinci” fotoğrafıyla DHA fotomuhabiri Ümit Kozan’a verilirken, İzzet Kezer Fotoğraf Ödülü’ne ise “Enerji Bakanlığı önünde eylem yapan Yatağan işçilerine polis şiddeti” fotoğrafıyla Yurt Gazetesi fotomuhabiri Altan Burgucu değer görüldü.

Törende HDP Grup Başkan Vekili Hasip Kaplan, TV Belgesel Ödülü’nü Pasaport programına verdi. Programı hazırlayan ve sunan Mete Çubukçu törene katılamadığı için ödülü ekip adına Funda Görey aldı.

Milliyet Gazetesi muhabiri Ömer Ünver, Suriye’deki iç savaşa Türkiye’den giderek IŞİD’e katılan ve kasığından vurulduktan sonra sınıra bırakılan bir çocuğun yaşadıklarını konu alan “IŞİD militanı Türk çocuk” röportajıyla Röportaj Ödülü ‘nü almaya hak kazandı.

Cüneyt Özdemir ve Kenan Taş’ın hazırlayıp sunduğu 5N1K programı, “Gazze” ve “Maden” bölümleriyle Televizyon Program Ödülü’ne sahip oldu.

Fotoğraf: Alkan Uçarsu

Fotoğraf: Alkan Uçarsu

Mahmut Tali Öngören Televizyon Programı Ödülü’nü CNN Türk’ten “Ölüm Yolunda Ezidiler”le Göksel Göksu ve Caner Emre Kınacı’nın olurken, Selçuk Altan anısına verilen Televizyon Haber Ödülü de “IŞİD’den Kaçan Ezidiler”le Haber Türk’ten Anıl Ergin ve Volkan Nakiboğlu’nun oldu.

İnternet Medyası Ödülü “Kobani Sınırında İzlenimler” haberiyle Çağıl M. Kasapoğlu’na verildi. Kasapoğlu, ödülünü İLEF öğrencisi Ozan Selahattin Çepni’den aldı. Çepni, İletişim Fakültesi mezunlarının işsizlik oranına değinerek, “Bu zor dönemde ustalarımızla ve gelecekteki meslektaşlarımızla dayanışmak ve birlikte örgütlenmek istiyoruz” diye konuştu.

Yerel Yazılı Basın Ödülleri, Batman Çağdaş Gazetesi muhabiri Arif Arslan’ın “Ekmek kuyruğu”, Bursa Hakimiyet Gazetesi muhabiri Rabia Deniz’in “Cahil kal Dilara”, Anayurt Gazetesi muhabiri Saniye Doğukan’ın “Eğirdir Gölünden İmdat Çağrısı”, Tunceli Emek Gazetesi muhabiri Hüseyin Karakoyun’un “Uyanmak istiyorum bu kabustan” haberlerine verildi. Yerel TV Ödülleri’ne Bursa Line TV’den Kübra Ulutaş “Ölmek de Zor” haberiyle, Kübra Ulutaş ve VTV’den “İki Ağaç İçin” belgesel programıyla Yusuf Yavuz ile Pelin Gel Ağan değer görüldü.

Gecenin son ödülü ÇGD Dayanışma Ödülü ise işten çıkartılmalara itiraz eden ve işe geri alınmak için mücadele eden Maltepe Üniversitesi Hastanesi taşeron işçilerinin oldu. Dev Sağlık-İş üyeleri Aliye Koç ve Nesrin Kural ödüllerini, ÇGD Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Bulut’tan aldı.

Tören, yakın zamanda kaybedilen basın emekçileri Yaşar Kemal, Selçuk Altan, Nuh Köklü, Naci Alan, Yılmaz Koçyılmaz ve Barkın Şık’ın anılmasıyla son buldu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/6285
Yol: Ana sayfa » Yazılar » ÇGD ödülleri sahiplerini buldu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat