17 Temmuz 2023, Pazartesi - 14:42

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Gazeteci Şahiye Say’ın “Su Tanecikleri” kitabı çıktı

Tarih: 31 Ocak 2021

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 97

BYYO mezunu, gazeteci Şahiye Say’ın kendi gazetesi Samandağ’da yayımladığı yazılarından oluşan “Su Tanecikleri” adlı kitabı raflarda yerini aldı.

Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu (BYYO) 1979 mezunlarından gazeteci Şahiye Say’ın 3’üncü kitabı Su Tanecikleri yayımlandı. Kitap, Say’ın Samandağ Gazetesi’nde yayımlanan yazılarını bir araya getiriyor. Say’ın ödüllü röportajlarının yanı sıra, köşe yazılarının da yer aldığı kitap, Kitap, Ekonomi, Politika, Savaş, Barış, Toplumsal Yaşam ve İnsan İlişkileri, Kent ve Çevre, Eğitim, Kültür, Sanat, Kadın, Haber ve Röportajlar bölümlerinden oluşuyor. Say’ın ödül alan röportajları Reyhanlı, Mızraklı ve Talesemi de kitapta yer aldı.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun’un önsözde de Say ve kitapla ilgili şu ifadeler yer alıyor:

“Şahiye Say’ın Su Tanecikleri adlı kitabına önsöz yazmak benim için hem büyük bir onur, hem de önemli bir görev. Sadece halen dekanlığını yürüttüğüm İLEF’in bir mezunu olmasından dolayı değil, kendisini uzun yıllardan beri tanıyıp yerel düzeyde gazetecilik çabasına bir nebze tanıklık ettiğim için.”

Gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu belirten Altun, Say’ın “hakkıyla bir yerel” gazete çıkarttığını ifade etti ve Say’ın gazetecilik faaliyetleri için fikirlerini şöyle ifade etti:

“Say bütün zorluklarının üstesinden gelmeyi de başarmış durumda. Ülkemizde yerel gazeteciler, hele hele yerel gazete sahipleri gazetecilik mesleğinin bir neferi olmaktan çok, sıklıkla çeşitli ilişki ağlarına sızarak Bourdieu’nün ‘sembolik seçkinler’ olarak tanımladığı sınıfın bir üyesi olma çabasındayken, Say’ın inatla yerel gazeteci olma gayreti hep dikkatimi çekmişti.”

Şahiye Say kimdir?

Hatay’ın Samandağ ilçesinde doğan Şahiye Say, Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu mezunudur. Say’ın daha önce Dikenli Koza; Dünden Bugüne Samandağ adlı kitapları bulunuyor. Çalışmalarıyla 16 gazetecilik ödülü kazanan Say, meslek yaşamı boyunca Güneş, Cumhuriyet, Express Anadolu Ajansı ve Radikal’de muhabirlik yaptı. Bu mecraların ardından memleketine yerleşerek 25 Ağustos 1988 tarihinden itibaren Samandağ gazetesini çıkartmaya başlayan Say, 2014 yılında geçirdiği ciddi trafik kazasına rağmen aktif gazeteciliği bırakmayarak gazetesinde yazılarını yazmaya devam etti.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/29992
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Gazeteci Şahiye Say’ın “Su Tanecikleri” kitabı çıktı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat