16 Temmuz 2023, Pazar - 14:15

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Gazetecilere yönelik tutuklamalar protesto edildi

Tarih: 19 Ekim 2011

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 98

Ergenekon soruşturması kapsamında, 3 mart tarihinde sekiz gazetecinin gözaltına alınmasının ardından, meslektaşları Ankara ve İstanbul’da, tutuklamaları protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi.

Ergenekon soruşturması kapsamında, 3 mart tarihinde sekiz gazetecinin gözaltına alınmasının ardından, meslektaşları Ankara ve İstanbul’da, tutuklamaları protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi.

Ankara’da dokuz tane gazeteci ve muhabir örgütünün oluşturduğu G-9 Platformu’nun çağrısıyla Kızılay Güvenpark’ta buluşan gazeteciler sloganlarla Adalet Bakanlığı’na yürüdü. Gazeteciler yürüyüş sırasında sık sık “Susma sustukça sıra sana gelecek!”, “Baskılar bizi yıldıramaz!” diye slogan attı. Adalet Bakanlığı önüne gelen yüzlerce gazeteci burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Grup adına açıklamayı Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara Şube Başkanı Göksel Yıldırım yaptı.

“Sözde değil, evrensel değerlere uygun bir demokrasi istiyoruz”

Yıldırım konuşmasında, şu an cezaevinde altmış bir gazetecinin bulunduğunu söyleyerek bu gazetecilerin düşüncelerinden ve yazdıklarından dolayı cezaevinde olduğunu belirtti. Birçok gazetecinin de yaşananlardan dolayı mesleğine korkarak devam ettiği bir ülkede, basın özgürlüğünden kimsenin bahsedemeyeceğini ifade eden Yıldırım, “Yapılan haberlerin, yayınlanmayan kitapların ve gazetecilerin ellerinde doğal olarak bulunması, gereken bir takım belgelerin suç unsuru olarak sayılması, basın özgürlüğünün kısıtlanması değil de nedir?” diyerek şöyle devam etti: “Yaptıkları haberlerle bazılarını rahatsız eden meslektaşlarımızın gözaltına alınması, artık yazmayın demek değil de nedir. Biz gazeteciler meslektaşlarımızın mesleklerinden dolayı hedef hâline getirilmesine karşı çıkıyoruz. İleri geri değil, gerçek demokrasi istiyoruz. Sözde değil evrensel değerlere uygun bir demokrasi istiyoruz.” diyerek sözlerini sonlandırdı. Yıldırım’ın açıklamasının ardından gazeteciler kalemlerini kırarak ve ağızlarındaki siyah bantları bakanlığın önüne bırakarak eylemlerine son verdi.

Ergenekon soruşturması kapsamında 3 Mart’ta aralarında yazar Yalçın Küçük, Nedim Şener ve Ahmet Şık’ın da bulunduğu sekiz gazeteci gözaltına alınmıştı. Nedim Şener gözaltına alınırken “Hrant için, adalet için” derken, Ahmet Şık da olayı görüntüleyen gazetecilere dönerek “Dokunan yanar arkadaşlar” diye seslenmişti. Gözaltına alınan gazeteciler ifadelerinin alınması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmüş, sorgulamaların ardından haklarında mahkeme tarafından tutukluma kararı verilerek, Silivri Cezaevine gönderilmişti.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/1954
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Gazetecilere yönelik tutuklamalar protesto edildi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat