19 Temmuz 2023, Çarşamba - 01:44

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Medya Atölyesi açılış konuşmaları ile başladı

Tarih: 09 Şubat 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 174

İLEF ev sahipliğinde gerçekleşen Sosyal Güvenlik ve Medya Atölyesi, Ahmet Taner Kışlalı (ATK) Sanat Evi’nde başladı. Açılışta, İLEF Dekanı Prof. Dr. Ruken Öztürk, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Abdülrezak Altun, KİTUP II Projesi Teknik Destek Ekibi Takım Lideri Richardo Trigano ve SGK Sigorta Primleri Genel Müdür Yardımcısı İsmail Yılmaz katılımcılara seslendi.

Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi kapsamında 9-13 Şubat tarihleri arasında düzenlenen Sosyal Güvenlik ve Medya Atölyesi, saat 09.30’daki kayıtların ardından açılış konuşmalarıyla başladı.

 “Medya Atölyesi’ne ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz”

Atölyenin ilk konuşmasını yapan Prof. Dr. Ruken Öztürk, İLEF’in Sosyal Güvenlik ve Medya Atölyesi’ne ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirterek konuşmasına başladı. İletişim Fakültelerinin kuramsal eğitimleriyle öğrencilerini geleceğe, medya sektöründe çalışmaya hazırladığını söyleyen Öztürk, “Uygulama olanağının çok fazla bulunmadığı bu alanda Medya Atölyesi’nin çok önemli bir uygulama alanı yaratacağını düşünüyorum. Kuşkusuz medya alanı kayıtlı istihdam konusunda en can alıcı sorunları da içinde barındırıyor. Eminim bu atölye çalışması sırasında alanımıza ilişkin çok önemli, duyarlı, keyifli çalışmalar ortaya çıkacak ve bu çalışmalardan zaman içinde yararlanacağız” dedi.

İLEF’in kuruluşunun 50. Yılında Medya Atölyesi

Prof. Dr. Abdülrezak Altun (Fotoğraf: Alp Eren Kaya)

Prof. Dr. Abdülrezak Altun (Fotoğraf: Alp Eren Kaya)

İLEF Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Abdülrezak Altun, kuruluşunun 50. Yılını kutlayan İLEF’in tarihinden bir kesiti ve İLEF uygulama atölyelerini sunarak konuşmasına başladı. Ayrıca Medya Atölyesi’nin geçmişi hakkında da bilgi veren Altun, İLEF’in düzenlediği 4. Medya Atölyesi olan “Sosyal Güvenlik ve Medya Atölyesi” programını katılımcılara aktardı. Medya Atölyesi’ne 13 üniversiteden yaklaşık 60 öğrencinin katıldığını söyleyen Altun, atölye programı kapsamında yapılacak çalışmalarla öğrencilerin kaynaşma sürecini “Herkes ilk anda kendi arkadaşlarıyla yan yana oturuyor ama Cuma günü akşamüzeri daha karışık oturduklarına tanık olacağız” dedi. Altun katılımcılara, geçmiş yıllarda Medya Atölyeleri kapsamında üretilen materyallerin sunumunu yaparak konuşmasını sonlandırdı.

“Asıl hedef kayıtsız istihdamda olan kişiler”

Ricardo Trigano (Fotoğraf: Alp Eren Kaya)

Ricardo Trigano (Fotoğraf: Alp Eren Kaya)

Proje Takım Lideri Ricardo Trigano projenin asıl hedefinin kayıtsız istihdamda olan kişiler olduğunu ve amacın kayıt dışı istihdamın düşürülmesi olduğunu belirterek konuşmasına başladı. Trigano konuşmasında, “Kayıtsız istihdamda olduğunuzda herhangi bir iş kazası geçirirseniz bu sizin ve aileniz için oldukça dramatik ve yıkıcı olabilmektedir” dedi. Ayrıca AB üyelik sürecinde en fazla kayıt dışı istihdamın Türkiye’de olduğunu söyleyen Trigano, yapılan mücadelenin çok önemli olduğunu dile getirdi. Medya Atölyesi’nin de içerisinde yer aldığı Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi’nin bütçesinin yaklaşık 3,2 milyon Euro olduğunu belirten Trigano, proje kapsamında okul ve üniversitelerde seminerler düzenleneceğini, akademik danışma kurullarının oluşturulacağını, büyük çaplı araştırma çalışmalarının yapılacağını ve üretilecek yaklaşık 60.000 sayfalık dokümanın kamuoyunun bilgisine sunulacağını belirtti. Ayrıca Trigano, özel sektör ve kamu sektöründe iletişimin dönüştürücü rolüne vurgu yaparak, “Sizler öğrenciler olarak Türkiye’nin geleceğisiniz ve Türkiye’nin geleceği bugün burada başladı” dedi.

“Sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sisteminin bel kemiği kayıt dışı istihdamla mücadeledir”

İsmail Yılmaz (Fotoğraf: Alp Eren Kaya)

İsmail Yılmaz (Fotoğraf: Alp Eren Kaya)

Açılış konuşmalarının sonuncusunu yapan SGK Sigorta Primleri Genel Müdür Yardımcısı İsmail Yılmaz, sosyal güvenlik bilincinin yerleştirilmesi ve kayıt dışı istihdamı önlemek amacıyla medya yoluyla yürütülecek mücadele için strateji ve materyal çalışmaları açısından Medya Atölyesinin önemini vurgulayarak sözlerine başladı. Türkiye’de sosyal güvenlik sisteminin en büyük sorunlarından birinin, insanların gelirleri ile giderleri arasındaki açı farkı olduğunu söyleyen Yılmaz, “Bunun en büyük nedenlerinden bir tanesi ise kayıt dışı istihdamın ülkemizdeki fazlalığıdır” dedi. Ayrıca kayıt dışı istihdam edilen kesime bakıldığında, genç nüfusun ve 55 yaş üstü nüfusun geniş yer aldığını belirten Yılmaz, “Sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sisteminin bel kemiği kayıt dışı istihdamla mücadeledir. AB üye ülkeleri ile kıyasladığımız zaman yapacağımız çok iş, alacağımız çok yol var” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Medya Atölyesi’nde Ankara Üniversitesi SBF Öğretim üyesi Prof. Dr. İlkay Savcı’nın “Sosyal Güvenliğin Sosyolojisi” seminerine geçildi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/5594
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Medya Atölyesi açılış konuşmaları ile başladı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat