6 Mayıs 2024, Pazartesi - 21:39

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Öngören Hoca 16. ölüm yıldönümünde anıldı

Tarih: 15 Ekim 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 64

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nün ilk öğretim elemanı, radyo ve televizyon yayıncılığının öncülerinden gazeteci, yazar Mahmut Tali Öngören, 13 Ekim’de 16. ölüm yıldönümünde anıldı.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nün ilk öğretim elemanı, Türkiye’de radyo ve televizyon yayıncılığının öncülerinden gazeteci, yazar Mahmut Tali Öngören ölümünün 16. yıldönümünde anıldı.

Öngören’in 16. ölüm yıldönümünde ÇGD, “Yılmaz Barış Savunucusu Öngören’i saygıyla anıyoruz” başlıklı bir açıklamayla eski genel başkanlarını andı. Öngören’in barış savunucusu kimliğinin vurgulandığı açıklamada, “ÇGD olarak, Öngören’in savunduğu ilkelerin aynı ruh ve çabayla sahiplenilmesi ve ilerletilmesi için çalıştığımızı bir kez daha ifade ediyor ve O’nu, mücadelesini sahiplenerek saygıyla anıyoruz” denildi. ÇGD’nin açıklamasına şuradan ulaşılabilir: http://www.cgd.org.tr

Mahmut Tali Öngören kimdir?

Mahmut Tali Öngören, 28 Mart 1931’de İstanbul’da doğdu. Columbia Üniversitesi Radyo, Televizyon Yayıncılığı Bölümü’nden mezun oldu. Öngören; Ankara Uluslararası Film Festivali, İnsan Hakları Derneği, Dayanışma Yayınevi, İnsan Hakları Vakfı, Türkiye İnsan Hakları Kurumu, Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı ve Çağdaş Gazeteciler Derneği’nde kuruculuktan genel başkanlığa kadar birçok görevde bulundu. Uzun yıllar İLEF’te radyo ve televizyon yayıncılığı hakkında dersler veren ve TRT televizyonunun kuruluşunda yer alan Öngören, 11 Ekim 1999 tarihinde rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede 13 Ekim 1999’da hayatını kaybetti. Öngören’in adı, ölümünün ardından İLEF’in sinema salonuna verildi. İletişimliler Vakfı, 13 Ekim 1999’da hayatını kaybeden Öngören anısına “Öngören Bursları”nı, İnterforum da “Öngören – Demokrasi ve İnsan Hakları Ödülü” dağıtıyor.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/8449
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Öngören Hoca 16. ölüm yıldönümünde anıldı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İneksiz İnek Bayramı sona erdi

Mektebi Mülkiye’nin geleneksel İnek Bayramı bugün tamamlandı. Bayramda öğrencilerin yürüttüğü inek ve gelenekselleşmiş imam duası yoktu.

Kapat