27 Temmuz 2023, Perşembe - 10:10

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Prof. Dr. Cem Kılıç genç iletişimcilerle buluştu

Tarih: 10 Şubat 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 376

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç, bugün Sosyal Güvenlik ve Medya Atölyesi’ndeydi. NTV’de radyo ve televizyon programcısı, Milliyet gazetesinde de yazar olarak çalışan Kılıç, deneyimlerini genç iletişimcilerle paylaştığı konuşmasında kendi çalışma hayatından örnekler sundu.

Gazetecilik hakkında konuşan Kılıç, doçentlik sınavına girerken bile bu kadar ilgili olmadığını belirterek gazeteciliğe bir anda çok ilgi duyduğunu ve iş hayatıyla ilgili yönetmelik ve genelge takip etmeye başladığını söyledi.  Kılıç, gazeteciliğin ilk başlarda tadını tam alamadığını dile getirerek gazeteciliğe olan ilgisini anlattı. İlk olarak Sabah gazetesinde gazete hayatına başlayan Kılıç, daha sonra sırasıyla Hür Ses, Dünya gazetesi ve Akşam gazetesinde çalıştı.  Öğretim üyesi olmasına rağmen gazeteciliği çok sevdiğini belirten Kılıç, çalışma hayatı ile ilgili konuları yazmaya başladıktan sonra bir muhabir gibi çalıştığını söyledi. Kılıç, “Gece gündüz muhabir gibi yarım günümü Sosyal Güvenlik Kurumu’nda, Çalışma Bakanlığı’nda ve gazetede geçirmeye başladım” diyerek gazetede keyifle çalıştığı belirtti. Akşam gazetesinde İsmail Küçükkaya ile çalıştığını ve TMSF’nin Akşam gazetesine el koymasından sonra yollarının ayrıldığını, oradan Milliyet gazetesine geçtiğini söyleyen Kılıç, 2 yıldır Milliyet gazetesinde yazıyor.

Cem Kılıç 3

Prof. Dr. Cem Kılıç

Akademisyenliği dışında gazeteciliği çok önemli gören Cem Kılıç, “Gazeteci değilim ama diğerlerinden farklı olarak özel haberler yaptım, farklı açılarla olaya yaklaştım, alternatif boyutlarla haberleri işlemeye başladım” dedi. Bu şekilde kendine bir yer bulduğunu aktaran Kılıç, malulen emeklilik konusuna farklı açılardan yaklaştığını söyledi. Hiç istemeyerek siyasete bulaştığını da aktaran Kılıç, siyasette bir yerlere geldiğini ama sonradan bunaldığını belirterek NTV’den gelen iş teklifini kabul ettiğini ifade etti. Kılıç, CNBC-e’de 4 yıldır “Finans Cafe” programını 1,5 yıldır da NTV’de “NTV’ye sorun” programını yapıyor.

Cem Kılıç 1

Fotoğraf: Alp Eren Kaya

Çalışma yaşamının medyada büyük yer tuttuğunu vurgulayan Kılıç, insanların geleceğini ilgilendiren konuları merak ettiğini, programlarında sürekli “ne zaman emekli olacağım” sorusu ile karşılaştığını söyledi. Genç iletişimcilerle görüşlerini paylaşan Kılıç, medyada çalışma hayatı konusunda uzman muhabir olmadığını belirterek genç iletişimcilerin bu alana yönelmelerini önerdi. Kılıç, bu alandaki uzman muhabirliğin gelecekte büyük ses getireceğini de sözlerine ekledi.

Ayrıca ILO (Uluslararası Çalışma Örgütü-International Labour Organization), Dünya Bankası gibi kurumları takip ettiğini ve onları yorumladığını aktaran Kılıç, bu kurumlardan öğrendiği bilgilerle, istihdam ve işsizlikle ilgili kendi görüşlerini yayınlayarak farklılık yarattığını belirtti. Örneğin, yakın zamanda, getirilecek bir kanun taslağında taşeronlaşmanın önünün tamamen açılacağını manşetten duyurduktan sonra kanun taslağına yeni düzenlemelerin getirildiğini söyledi.

Sosyal Güvenlik ve Medya Atölyesi hakkında görüşlerini aldığımız Cem Kılıç, şunları söyledi: “Sosyal Güvenlik Kurumu ile beraber yürütülen bu proje çok yerinde, başarılı bir uygulama. Ben de bu uygulama içinde bulunmakla bir şans yakalamış oldum. Sizler gelecekte genç medyacılar olarak toplumun eğitilmesinde ciddi tarz sahibi olacaksınız. Konu hakkında bilinçlenilmesinde sizin çok büyük bir rolünüz olacak. O yüzden şimdiden daha eğitim aşamasındayken bu konulara eğilimli olmanız, kayıt dışılıkla ilgili konularda bilgi sahibi olmanız çok önemli. Çünkü gelecek nesillere bunları sizler aktaracaksınız.”

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/5710
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Prof. Dr. Cem Kılıç genç iletişimcilerle buluştu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat