15 Temmuz 2023, Cumartesi - 03:32

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Avrupa ‘Vizeye hayır’ diyecek

Tarih: 21 Ocak 2013

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 165

‘Vizesiz Avrupa için Gençlik Hamlesi Projesi’ kapsamında gerçekleştirilecek olan ‘Vizeye Hayır’ yürüyüşü, Ankara’da başlayıp 2013 Kültür Başkenti Marsilya’da bitecek.

Avrupa ‘Vizeye hayır’ diyecek

2010 yılından beri yürütülmekte olan ‘Vizesiz Avrupa için Gençlik Hamlesi Projesi’ kapsamında Sistem ve Jenerasyon Derneği Başkanı olan Gürkan Akçaer önderliğinde S&G Gençlik Karavanı gönüllüleri önümüzdeki Mart ayında Ankara’dan Marsilya’ya ‘Vizeye Hayır’ yürüyüşünü gerçekleştirecek.

İnsan hakları ihlali ve ayrımcılık örneği olan vize sorununun, toplumlar arasındaki diyaloğun önündeki en büyük engel olduğuna işaret eden derneğin üyelerinden Emel Bağdatoğlu, bu sorunları aşmak ve Avrupa ülkeleri ile daha sağlıklı kültürler arası iletişimi sağlamak için bir protesto yürüyüşü gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Emel Bağdatoğlu, “Gürkan Ağabey ile başlayacağımız bu yürüyüşün sonunda 4-7 Nisan 2013’te Marsilya’da yapılacak olan ve Anna Lindh Vakfı’nın düzenlediği, Avrupa -Akdeniz bölgesindeki vatandaşlık ve kültürler arası diyaloğu destekleyecek yol haritasını paylaşmak üzere gelen 600 farklı sivil toplum kuruluşu (STK) ve 1000 katılımcı bizimle beraber olacak. ‘Vizesiz Avrupa’ konusunda savunuculuk ve yolculuğumuz sırasındaki çalışma ve deneyimlerimizin sunumunu onlara aktarmak istiyoruz” diye konuştu.

İkramlar Türk kahvesi, çay ve lokum olacak

Mart ayında başlayacak olan temel eylemlerinin güzergâh üzerinde yürümek olduğunu vurgulayan Bağdatoğlu, ayrıca güzergâh üzerinde Türk kültürünü tanıtıcı etkinliklerin yanı sıra dağıtacakları kültürel ikramlarının Türk kahvesi, çay ve lokum olduğunu belirterek, bu etkinliklerle Avrupa’nın güçlü komşusu olan Türkiye’ye uygulanan vize engelini kaldırmak için tanıtımlar yapacaklarını belirtti.

Bu tür etkinliklerin yanı sıra fikir üretme toplantıları ile gönüllülerin ve ülkeleri sınırları içerisinde kendilerine katılacak STK temsilcileriyle ‘Vizesiz Avrupa’ üzerine çalışmalar yapıp bu çalışmaların sonuçlarından sunum hazırlayacaklarına dikkat çeken Bağdatoğlu, flashmoblar ile şehir merkezlerinde vize sorununa dikkat çekeceklerini söyledi. 9 Mayıs-25 Haziran’da yaptıkları gibi, ‘Vizesiz Avrupa Balonları’nı uçuracaklarını ifade etti.

“Kampanyamız Fransa ile sınırlı kalmayacak”

Proje kapsamında Ankara-İstanbul (Türkiye), Atina-Patras (Yunanistan), Ancona-Roma (İtalya) ve Nice-Marsilya (Fransa) güzergâhlarını kullanacaklarını söyleyen Bağdatoğlu, Fransa’nın ardından Vizesiz Avrupa Kampanyası S&G Gençlik Karavanı ile Hollanda, Lüksemburg ve Almanya’da devam edeceğini ve bu diğer üç ülkenin Vizesiz Avrupa Kampanyası (No Visa Campaign) çalışmalarının ikinci aşamasını oluşturacağını kaydetti.

“Avrupa Birliği Bakanlığı her zaman yanımızda oldu”

Avrupa Birliği Bakanlığı’nın Ankara’da ‘Vizesiz Avrupa için Gençlik Karavanı’ projesini başarılı proje olarak ödüllendirdiğine vurgu yapan Bağdatoğlu, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın da katılımı ile 25 Haziran tarihinde Vizesiz Avrupa Konferansı düzenleyerek, Vizesiz Avrupa Karavanı’nı Brüksel’e uğurladıklarını söyledi. Vizesiz Avrupa Platformu çalışmalarını başlatan Bakan Bağış’ın, “Gençlik Karavanı’nın vereceği mesajları Türkiye’nin her bir vatandaşı Türkiye’de ve Avrupa’daki muhatap olduğu her bir Avrupalıya sorarsa, biz bir kere bir bilinç oluşturmuş olacağız. Asıl lobicilik budur” sözleri ile faaliyetlerini ve misyonlarını tanımladığını bir kez daha belirten Bağdatoğlu sözlerine şunları ekledi: “Bu destekten hareketle 26 Haziran 2012 günü ‘Vizesiz Avrupa için Görsel İmza Kampanyası’ başlattık. ‘Vizesiz Avrupa için Gençlik Hamlesini Destekliyorum’ diyerek binlerce video toplamaya başladık ve bu çalışmayla binlerce insana ulaşmayı hedefliyoruz.”

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/1155
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Avrupa ‘Vizeye hayır’ diyecek

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Türkiye’de Deprem Gerçeği Seminerleri” başlıyor

Seminerlerin davetli konuşmacısı, ABD Colorado Üniversitesi’ne bağlı Doğal Afetler Araştırma Merkezi’nde görev yapan ve halen Japonya Kyoto Üniversitesi’ne bağlı Afet Önleme Araştırma Enstitüsü’nde konuk araştırmacı olan Prof. Dr. James Goltz.

Kapat