17 Temmuz 2023, Pazartesi - 16:37

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Gürsel Tekin:‘Reyting benim işim’

Tarih: 20 Ekim 2011

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 60

CHP Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, doğru bir iş yapıldığında bunun medyada karşılık bulduğunu ve gündem yarattığını söyledi. Tekin, medya patronlarını tanımadığını ancak doğru çalışmalara medyanın kayıtsız kalmadığını belirtti.

CHP Genel Merkezi’nde sorularımızı yanıtlayan Tekin, “Hangi programa çıksam reyting rekoru kırmışımdır, bu halkın bizi izlediğinin göstergesi. Yapılmayanı yaparsanız reytingleri zorlarsınız.” dedi.

Halk lobim var

Aynı zamanda CHP İstanbul İl Başkanlığı da yapan Tekin, 2009’daki yerel seçimlerde İstanbul’da Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte seçim kampanyası yürütmüş, halktan ve partililerden yoğun ilgi görmüştü. Uzun yıllardır siyasetle ilgilenen Tekin; “İl başkanı kendi ilinde genel başkandır. Nerede bir mağduriyet varsa, nerede bir baskı, zulüm varsa orada olması gerekir. Ben bunu yaptığım için medya lobisine değil halk lobisine sahip oldum.” diye konuştu. Türkiye’nin içinde olduğu sıkıntıların CHP’nin iktidarda olmamasından kaynaklandığını ifade eden Tekin, “Biz 12 Eylül mağduruyuz. CHP bu zincirleri kıracak yeniden işçilerle, köylülerle, gençlerle buluşacak, çünkü biz halkın partisiyiz.” dedi.

Günde 100 kişiye mail

Teknolojiyi etkin olarak kullanan Tekin; Twitter ve Facebook aracılığıyla 50 bin kişi ile iletişim hâlinde olduğunu, her gün bir iki saatini buna ayırdığını, en az 100 kişinin mailini cevapladığını dile getirdi. Bundan çok büyük keyif aldığını belirten Tekin, önemli olanın ulaşılabilir lider olmak olduğunu, bunun da çok basit ve güzel olduğunu söyledi. İnsanların artık eskisi kadar çok televizyon izlemediğine dikkat çeken deneyimli politikacı, “20 milyon insan internet dünyasında. 20 milyona kayıtsız kalmak doğru değildir, daha fazlasını yapmak zorundayız.” diye konuştu.

Yetkiler arttıkça sorumlulukların da çoğaldığını söyleyen Tekin, bunun kolay olmadığını bu zor görevde başarılı olmak için günde 16-17 saat çalıştığını vurguladı. Her hafta mutlaka bir pazara gittiğini belirten Tekin “Çok büyük bir ilgi var, kahveye gittiğimde, sokakta gezdiğimde o ilgiyi görüyorum. Halkın nabzını pazarlarda tutuyorum. Pazara gidip düşük gelirli vatandaşlarımızla, esnafla sohbet ediyorum. Benim insanlarla ilişkim böyle, toplumun her kesimiyle rahatça iletişim kurabiliyorum.” diye konuştu.

Gece Yüksel turu

Ankara’yı tanımaya çalıştığını belirten Tekin “Geçen gece Yüksel Caddesi’nde yürüyüşe çıktım, insanlar şaşkın. Tabii tereddütteler o mu diye? Birçok yerde oturdum, esnafla çay, kahve içtim. İnsanlar şaşkın ama her an, her yerde bizi görebilirler.” dedi.

Çalışma arkadaşlarını genellikle partide yetişmiş kişilerden seçtiğini vurgulayan Tekin, parti okulunun öğrencileriyle siyaset yapmanın daha kolay olduğunu, daha uzun ve kalıcı olduğunu belirtti. Siyasetçilere de “Ankara ve İstanbul’dan konuşmak yerine, doğuya gidin, oraları görün, o insanlarla vakit geçirin.” diye seslendi.

Gençler siyasete

Gençlere de seslenen Tekin, “Özellikle gençlerin siyasete dâhil olmasını çok arzu ediyorum. Gençlerin korkmaması gerektiğine inanıyorum. Gençler korkmamalı. Eğer dünyada demokrasi hızlı geliştiyse bu durum 68 döneminde dünyadaki bütün gençlik hareketlerinin yaratmış olduğu nimettir. Gelin hep beraber siyasetteki ve medyadaki bu çürümeyi atalım.” çağrısında bulundu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/2111
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Gürsel Tekin:‘Reyting benim işim’

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat